Moszkva: 5 percen belül megsemmisíthetjük a Pentagont

1
1270
wikipedia

Az új orosz hiperszonikus rakéták képesek arra, hogy öt percen belül célba találjanak Washingtonban – közölte az orosz állami televízió. Térképen mutatták be, hogy az orosz rakéták milyen célpontokra vannak irányítva az Egyesült Államok területén.

Az elnököt éppúgy célba vették mint a hadügyminisztériumot. Mindez a hidegháborúra emlékeztet. Putyin elnök a nemzethez intézett üzenetében orosz ellenességgel vádolta meg az amerikai diplomáciát. Minden oroszok ura hangsúlyozta: „készen állunk egy újabb kubai válságra!”

1961-ben a világ orosz-amerikai nukleáris háború szélére sodródott miután a Szovjetunió rakétákat helyezett el Kubában, ahol Fidel Castro vezetésével röviddel azelőtt győzött a szocialista forradalom. A Washingtonra irányított orosz rakéták kicsapták a biztosítékot Kennedy elnöknél, aki elrendelte Kuba blokádját. A világháborút elkerülték, de Hruscsov nem sokkal később megbukott – jelentős részben épp a kubai válság miatt.

Trump elnök felmondta az INF egyezményt, melyet még Reagan elnök írt alá Gorbacsovval. Ez az egyezmény vetett véget a hidegháborúnak miután korlátozta a közepes hatótávolságú rakéták elhelyezését Európában. Trump azzal vádolta az oroszokat, hogy megszegték az egyezményt. Putyin azt hangsúlyozza: nem akarnak újabb fegyverkezési versenyt, de a kihívásra válaszolnak. Nyilván ennek a része volt az is, hogy térképen mutatták be Moszkvában: milyen amerikai célpontokat érhetnek el a hiperszonikus rakéták öt perc alatt az Egyesült Államok területén.

1 hozzászólás

  1. Helyesírás ellenőrzőt nem használ? Az igét az igekötővel egybe kell írni: megsemmisíteni!!!!

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .