Mi is az a Stop Soros?

0
1387
Nem tetszik.

A korábban beharangozotthoz képest is szigorúbb lesz a kormány által előterjesztett Stop Soros néven benyújtott törvényjavaslat. A parlament által a jövő héten elfogadott jogszabály idehaza és külföldön is heves vitákat váltott ki, sajtóhírek szerint a Fidesz uniós pártcsaládja, az Európai Néppárt a frakcióból való kizárással fenyegeti Orbán Viktor pártját, ha magyar parlament elfogadja a Stop Soros törvénycsomagot.

A kormány eltökéltnek látszik ebben a kérdésben. Mint a kormany.hu oldalon írják, „Tisztában vagyunk vele, hogy nagy erők mozdulnak majd meg a törvényjavaslat ellen. Azok a szervezetek támadják majd leghevesebben, akik külföldről kapják forrásaikat, és akik teret engednének a bevándorlásnak. Lebontanák a határzárat, és megindítanák a betelepítési programokat. Számunkra Magyarország biztonsága az első. Ezért a vitákba beleállunk, és minden eszközzel fellépünk majd az illegális bevándorlás és az azt elősegítő tevékenységek ellen. Szeretnénk, ha Magyarország megmaradna magyar országnak.”

A Stop Soros törvénycsomag legfontosabb pontjai a következők:

  1. A javaslat értelmében az illegális migrációt támogató, külföldi forrásokból működő szervezeteknek regisztrálniuk kell magukat. Tevékenységi beszámolót is kell készíteniük. Ha nem teszik, a hatóságok megteszik helyettük. Szigorodnának a közhasznúságra vonatkozó követelmények is. Ha nincs meg a kellő hazai támogatottság, elveszhet a nonprofit státusz.
  2. Az illegális migrációt támogató szervezeteknek külföldi juttatásaik után bevándorlási finanszírozási illetéket kellene fizetniük. Az ebből származó bevételeket a kormány a határvédelemre fordítaná.
  3. A törvényjavaslat alapján a bevándorlást szervező személyeket ki lehetne tiltani. Az idegenrendészeti távoltartás alapesetben a schengeni határ 8 kilométeres körzetére, különösen indokolt esetben, harmadik ország állampolgára esetén Magyarország teljes területére vonatkozik. Akik egyébként pénzelik a bevándorlást, ugyanannyira veszélyesek, mint akik szervezik.

A Stop Soros törvényjavaslat szövege itt olvasható.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .