Megkezdődött a rafahi tűzfészkek felszámolása

0
858
x.com

A rafahi átkelő környékén, a palesztin oldalon az izraeli 401. dandár csapatai közelharcban és repülőgép-csapásokban öltek meg terroristákat.

Az elmúlt napon az izraeli hadsereg egységei  a Gázai övezetben lévő Rafah keleti részén földalatti alagútaknákat találtak – közölte a katonaság pénteken. A rafahi átkelő környékén, a palesztin oldalon a 401. dandár csapatai közelharcban és repülőgép-csapások révén felszámoltak a terrorista osztagokat.

Az izraeli hadsereg szóvivője hozzátette, hogy az izraeli légierő repülőgépeit Rafah több területén is bevetették, ahonnan rakétákat és aknavető lövedékeket indítottak Izrael területére, beleértve a Kerem Shalom átkelőhelyet is.

Röviddel azután, hogy a hadsereg közzétette ezt a nyilatkozatot, szirénák szólaltak meg a gázai határ menti közösségek két településén. Személyi sérülés vagy kár egyelőre nem történt. Később pénteken kétszer szirénák megszólaltak Kerem Shalomban, ami után a katonaság közölte, hogy Rafah térségéből két kilövést azonosítottak és sikeresen elfogtak.

Az IDF Zeitounban tevékenykedik, hogy elpusztítsa a terrorinfrastruktúráját

Másik izraeli dandár Zeitounban, az övezet közepén a terrorinfrastruktúrát és terrorista csapatokat számoltak fel a térségben. A szárazföldi tevékenységek mellett a vadászgépek terroristákat és Hamász terrorcélpontokat is megsemmisítettek. Különösen figyelemre méltó volt egy civil épület, amelyben rengeteg fegyver rejtettek el.  Az övezet egészében a vadászgépek lecsaptak a Hamász célpontjaira, például páncéltörő kilövésére használt épületeket és alagútaknákat semmisítettek meg.

Az IDF közölte, hogy az elmúlt napban az IAF repülőgépei és repülőgépei összesen mintegy 40 terrorcélpontra mértek csapást és semmisítettek meg az övezetben. A célpontok között katonai épületek, terrorosztagok, megfigyelő állások és további katonai infrastruktúra szerepelt.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .