Kezdőlap Címkék Terroristák

Címke: terroristák

Megkezdődött a rafahi tűzfészkek felszámolása

A rafahi átkelő környékén, a palesztin oldalon az izraeli 401. dandár csapatai közelharcban és repülőgép-csapásokban öltek meg terroristákat.

Az elmúlt napon az izraeli hadsereg egységei  a Gázai övezetben lévő Rafah keleti részén földalatti alagútaknákat találtak – közölte a katonaság pénteken. A rafahi átkelő környékén, a palesztin oldalon a 401. dandár csapatai közelharcban és repülőgép-csapások révén felszámoltak a terrorista osztagokat.

Az izraeli hadsereg szóvivője hozzátette, hogy az izraeli légierő repülőgépeit Rafah több területén is bevetették, ahonnan rakétákat és aknavető lövedékeket indítottak Izrael területére, beleértve a Kerem Shalom átkelőhelyet is.

Röviddel azután, hogy a hadsereg közzétette ezt a nyilatkozatot, szirénák szólaltak meg a gázai határ menti közösségek két településén. Személyi sérülés vagy kár egyelőre nem történt. Később pénteken kétszer szirénák megszólaltak Kerem Shalomban, ami után a katonaság közölte, hogy Rafah térségéből két kilövést azonosítottak és sikeresen elfogtak.

Az IDF Zeitounban tevékenykedik, hogy elpusztítsa a terrorinfrastruktúráját

Másik izraeli dandár Zeitounban, az övezet közepén a terrorinfrastruktúrát és terrorista csapatokat számoltak fel a térségben. A szárazföldi tevékenységek mellett a vadászgépek terroristákat és Hamász terrorcélpontokat is megsemmisítettek. Különösen figyelemre méltó volt egy civil épület, amelyben rengeteg fegyver rejtettek el.  Az övezet egészében a vadászgépek lecsaptak a Hamász célpontjaira, például páncéltörő kilövésére használt épületeket és alagútaknákat semmisítettek meg.

Az IDF közölte, hogy az elmúlt napban az IAF repülőgépei és repülőgépei összesen mintegy 40 terrorcélpontra mértek csapást és semmisítettek meg az övezetben. A célpontok között katonai épületek, terrorosztagok, megfigyelő állások és további katonai infrastruktúra szerepelt.

Benjámin Netanjahu a Hamász harcosoknak: „Itt a vég, most add meg magad!”

Benjámin Netanjahu izraeli miniszterelnök vasárnap arra szólította fel a Hamász terroristáit, hogy haladéktalanul tegyék le a fegyvert, azt állítva, hogy az elmúlt napokban számos tömeges megadással letették a fegyvert, amelyek a palesztin iszlamista mozgalom „végének kezdetét” jelzik.

Ne halj meg Yahya Sinouar miatt 

– szólította meg a Hamász harcosait Benjamin Netanjahu.

A Hamász-terroristák tucatjai veszítették el a kapcsolatot a terrorcsoport vezetésével, így nem maradt más választásuk, mint letenni a fegyvert és megadni magukat az izraeli erőknek a Gázai övezetben – jelentette vasárnap  a Katonai Rádió.

Miután a közösségi médiában elterjedtek a Dzsabalában és Hán Júniszban élő terroristákról készült képek, olyan jelentések jelentek meg, hogy az IDF „változásokat észlel a Hamász vezetésének magatartásában”.

Egy biztonsági forrás azt mondta a hadsereg rádiójának, hogy a Hamász magas rangú vezetői, akikről azt feltételezik, hogy a Gáza déli részén lévő Hán Juniszba menekültek,

„előnyben részesítik személyes túlélésüket, mint a Hamász parancsnoki és ellenőrzési műveleteinek túlélését”.

A Hamász zászlóaljak „kapituláltak” a gázai harcokban – közölte egy amerikai székhelyű intézet

Korábban vasárnap az amerikai székhelyű Háborús Tanulmányi Intézet egy X bejegyzésben úgy értékelte, hogy legalább hét Hamász-zászlóalj már kapitulált az IDF elleni harcban.

Ezenkívül hat zászlóalj „közel áll az összeomláshoz” – folytatta az Intézet. A Hamász gázai városának és az északi brigádoknak az összeomlása az északi övezet elesését jelezheti az izraeli erők számára.

Pénteken Yoav Gallant védelmi miniszter azt mondta az izraeli hadsereg katonáinak, hogy „úgy látja a jeleket, amelyek arra utalnak, hogy Gázában a Hamász összeomlása kezdődött”.

Az IDF csapásokat mért a déli mecsetekre, és továbbra is a gázai alagutak ellen támad

Az IDF az elmúlt 24 órában több mint 250 terrorcélpontot támadott: földi, légi és haditengerészeti műveletek során – közölte az IDF vasárnap reggel.

Az izraeli erők rajtaütést hajtottak végre egy dél-gázai mecsetben, miután az izraeli légierő vadászgépei csapást mértek a mecset közelében található Hamász katonai kommunikációs központra.

Az izraeli katonák folytatták a földalatti alagútaknák felszámolását Hán Júniszban.

Az ENSZ képmutató, amiért a gázai status quo visszaállítását követeli

A világon egyetlen ország sem engedne be potenciális terroristákat a területére, pénzt utalna át egy terrorszervezet által ellenőrzött entitásnak, és nem látná el azt árammal és vízzel, amelyet gonosz bűncselekményeihez használt fel – jelentette ki Avigdor Liberman pénzügyminiszter. 

Az ENSZ által vezetett nemzetközi közösségben a véres és ördögi pogrom után a normál szolgálatás visszaállítását követelő hangok álszentek. Sajnos ez csupán a szokásos viselkedési minta, amikor Izrael Államról és a létéért folytatott küzdelemről van szó.

Van egy javaslatom az ENSZ-nek, amelynek úgy tűnik, végtelen ideje van az átmenetileg hajléktalanokra, és rohan humanitárius segélyek nyújtására anélkül, hogy olyan mechanizmusokat dolgozna ki, amelyek biztosítják, hogy azt a Hamász hadigépezete ne lopja el a lakosságnak szánt segélyküldeményeket.

Jobban kellene összpontosítaniuk a líbiai Darna városára, amelynek negyedét elpusztították az országot 2023. szeptember 10-én sújtó árvizek, amikor több mint 11 000 ember vesztette életét, körülbelül 10 000 eltűnt, és körülbelül 40 000, akik mindent elvesztettek. Tragédia, amely teljesen feledésbe merült, és ahol az emberek az éhezés határáig jutottak.

Ugyanakkor lehetőség nyílik humanitárius segély nyújtására Szudánnak, ahol 2023 áprilisa óta véres csaták dúlnak a szudáni hadsereg és az RSF milícia között, amelyek megközelítőleg 3000 ember életét követelték, és milliókat kényszerültek elhagyni otthonaikból. Az ENSZ jelentése szerint nőket és gyerekeket mészároltak le, falvakat pedig teljesen elpusztítottak.

Innen Szíriába költözhetnek, amely 2011. március 15. óta egy véres polgárháború kellős közepén zajlik, aminek következtében körülbelül 500 000 halott, több mint 7,6 millió belső menekült és 5,5 millió ember menekült el az országból. Biztos vagyok benne, hogy nagyon sok rehabilitációs munka folyik ott, és sokan létfontosságú humanitárius segítségre szorulnak.

Számtalan példa van a világ minden tájáról olyan népességre, amely segítségre szorul, de én erre a három példára szorítkozom.

Nem félreérthető módon azt akarom mondani az ENSZ-nek és a nemzetközi közösségnek: Elég a képmutatásból.

Mielőtt követeléseket fogalmazna meg Izrael Állammal szemben, segítenie kell azoknak az országoknak, amelyeknek valóban szüksége van rá, és nem az ártatlan civileket lemészároló terrorista szervezetekre, a gázai lakosság többségének teljes támogatásával, történt az izraeliek mészárlása.

Az önök képmutatása ordít, és nyilvánvalóan nem a gázai lakosok iránti valódi aggodalomból fakad.

Ha jótékonykodunk, akkor ez az álláspont a gazdasági és politikai érdekekről szól, valamint az Arab Liga 22 országának és az Iszlám Együttműködési Szervezet 57 tagországának felháborodásától való félelemről szól, amelyek országainak összlakossága másfél milliárd  emberek, és a világ energiaforrásainak 70%-át irányítják.

Ha kevésbé jótékonykodok, ez par excellence antiszemitizmus.

Izrael Állam semmilyen körülmények között nem engedélyezheti humanitárius segélyek behozatalát a Gázai övezetbe mindaddig, amíg a Nemzetközi Vöröskereszt képviselői nem látogathatják meg és ellenőrizhetik az elhurcoltak állapotát, és nem nyújtanak nekik humanitárius segítséget.

Ez az az ügy, amelyért a nemzetközi közösségnek minden erejével küzdenie kellene.

Egy kérdésem Orbán Viktorhoz

Nem igazán tisztelt miniszterelnök úr! Ön azt ígérte, hogy tavaly év végén tart egy sajtótájékoztatót, amin lehet kérdéseket is feltenni. Ebből persze nem lett semmi, ezért én most így teszek fel egy kérdést. Persze rengeteg dolgot kérdezhetnék, végül azonban egy olyat választottam, amit talán még senki sem kérdezett öntől.

Mi a véleménye arról a pártról, amely rengeteg pénzért tömegével, ezrével hoz be az országba alig ellenőrzött, ezért részben igazán veszélyes migránsokat?

Hogy van-e erre bizonyíték?

Hát persze! A párt befolyásos vezetőihez kapcsolódó offshore cégekhez dőlnek a milliárdok. Arra is bőven van bizonyíték, hogy veszélyes emberek érkeznek Magyarországra és rajtunk keresztül az Európai Unióba, sőt, az Egyesült Államokba is. A szlovák rendőrség elit kommandója például egy olyan nemzetközileg körözött terroristát fogott el Kassán, aki magyar papírokkal érkezett hozzájuk. Az amerikai kormány pedig hivatalosan kifogásolta, hogy legalább 65 magyar papírokat használó ukrán és talán orosz bűnöző vízummentesen jutott be az Egyesült Államokba. Azzal a szaúdi milliárdossal, Pharaonnal pedig még a párt vezetője is találkozott, na meg a barátja és talán még a veje is üzletelt, aki a világ egyik legveszélyesebb terroristáját, Oszáma bin Ládent, az al-Káida vezérét is finanszírozta. Ezért aztán az FBI és az Interpol is régóta körözte, de a magyar hatóságokat ez nem zavarta.

Azt el kell ismerni, hogy a párt ügyesen terelte el erről a veszélyes bizniszéről a közvélemény figyelmét. Intenzív gyűlöletkampányt indított ugyanis az igazi menekültek ellen, akik pont a terroristák, vagy a háború elől menekültek – nem is hozzánk, csak legfeljebb rajtunk keresztül. Azzal is ijesztgették a magyar embereket, hogy az Európai Unió csaknem 1300 ilyen, de már ellenőrzött menekült ideiglenes befogadására akarja kötelezni Magyarországot.

Tegyük mindehhez hozzá, hogy ez a párt jórészt Soros Györgynek köszönheti a létrejöttét, a legtöbb vezetőjét kezdetben az amerikai milliárdos pénzelte!

Szóval, mi a véleménye erről a pártról, miniszterelnök úr?

Ja, hogy melyik pártról is van szó? Hát ha nem esett volna le: természetesen a Fideszről!

Ha halálra ítélhetik a terroristákat Izraelben, akkor zsidókat rabolhatnak el szerte a világon

0

Az izraeli belső elhárítás főnöke ezzel az érvvel akarta meggyőzni Benjamin Netanjahu miniszterelnököt arról, hogy nem lenne jó a halálbüntetés törvényének a módosítása. Jelenleg ugyanis csakis akkor lehet halálra ítélni egy terroristát, ha a hadbíróság minden tagja megszavazza azt.

Avigdor Lieberman hadügyminiszter új törvényjavaslata szerint viszont elég lenne a többségi szavazat, vagyis könnyebb lenne halálra ítélni egy terroristát. Netanjahu támogatja ezt az álláspontot mondván „ha valaki nevet, miután embereket gyilkolt, akkor őt is meg kell ölni!”

Mi lesz ennek a következménye? – tette fel a kérdést Nadav Argaman, a Shin Bet főnöke. Meg is adta a választ: zsidókat fognak elrabolni és nemcsak a muszlim államokban, de szerte a világon. Ezért kérte Netanjahut és a Knesszetet, hogy fontolják meg az új halálbüntetési törvényt.

Izraelben csakis a hadbíróság mondhat ki halálbüntetést, de a terrorizmus minden ügye automatikusan ide kerül. Ezért terjesztette elő az új törvényjavaslatot a hadügyminiszter. Más államokban ez az igazságügyi miniszter feladata lett volna. A Knesszet előzetesen megszavazta az új halálbüntetési törvényt, de végső döntés még nincs.

Puccsistákat, terroristákat egyenruhába bújtatja Erdogan

0

A kérdés azután került napirendre, hogy néhány nappal korábban egy állítólagos puccsista hero (hős) feliratú pólóban jelent meg a törvényszéken. Azóta többeket őrizetbe vettek már terrorizmus népszerűsítésének gyanújával, mert hasonló felsőket viseltek.

Recep Tayyip Erdogan török elnök kötelező egyenruhát szabott meg a tavalyi sikertelen puccskísérletben való részvétel vagy terrorizmus miatt bíróság elé álló vádlottaknak.

A kelet-törökországi Malatyában egy stadion átadása alkalmából beszédet mondó Erdogan közölte:

a feltételezett puccsisták barna kezeslábast, míg a feltételezett terroristák barna nadrágot és felsőt kapnak.

„Innentől nincs olyan, hogy úgy öltöznek, ahogy akarnak”

– idézte a török vezetőt az Anadolu török állami hírügynökség. Erdogan mandulaszínűként írta le az új egyenruhát.

A török elnök először a tavaly július 15-én végrehajtott puccskísérlet egyéves évfordulóján követelt a guantanamói börtönviselethez hasonló egyenruhát a fenti bűncselekmények miatt bíróság elé álló vádlottaknak. A kérdés azután került napirendre, hogy néhány nappal korábban egy állítólagos puccsista hero (hős) feliratú pólóban jelent meg a törvényszéken. Azóta többeket őrizetbe vettek már terrorizmus népszerűsítésének gyanújával, mert hasonló felsőket viseltek.

A sikertelen puccskísérlet óta több mint 50 ezer embert tartóztattak le és százezreket bocsátottak el állásukból Törökországban.

 

FRISS HÍREK

A Független Hírügynökség kiadásai meghaladják bevételeinket.
A pártoktól független újságírás egyre nehezebb helyzetben van Magyarországon.

A hagyományos finanszírozás modelleket nem csak a politika lehetetleníti el, de a társadalmi kihívások is.

A fuhu.hu fennmaradásához, hosszútávú működéséhez, szerkesztőségünk rászorul támogatásotokra.
Segítségetekkel lehetőség nyílik arra, hogy munkánkat továbbra is az eddig megszokott színvonalon végezhessük tovább.

Ide kattintva megtalálod bankszámlaszámunkat!

NÉPSZERŰ HÍREK