Megérkezett az orosz rakéta fegyverek első szállítmánya Törökországba

0
885
wikipedia

Az USA szankciókkal sújthatja Törökországot, mely a NATO tagja és olyan orosz rakétavédelmi rendszert vásárolt, mely nem kompatibilis az észak-atlanti szervezet rendszerével. Washington már jelezte Erdogan elnöknek , hogy nem szállítja le azt a megrendelt F 35 ös vadászgépet, mellyel korszerűsítenék a törökök légi flottáját.

Amerikai katonai szakértők egyáltalán nem akarják, hogy az Sz400-as orosz rakétavédelmi rendszer és az F 35-ös amerikai vadászgépek egy támaszponton állomásozzanak, mert az orosz kiképző tisztek ilyen módon hozzájuthatnának katonai titkokhoz. Vagyis megtalálhatnák az F 35-ösök gyenge pontját.

Trump elnök a G20 csúcstalálkozó alkalmából találkozott Japánban Erdogan államfővel. Az USA elnöke jelezte: Törökország szankciókra számíthat, ha nem áll el az orosz rakétavédelmi rendszer importjától. Erdogan hangsúlyozta: kitartanak az orosz rakétavédelmi rendszer mellett. Törökország a Közel Keleten szövetséges Oroszországgal és Iránnal, az USA két ellenfelével. A NATO második legerősebb hadserege  Törökországé. Minthogy Washingtonban mind kevésbé bíznak a törökökben, ezért az USA romániai katonai jelenlétét erősíti, high fenntartsa jelenlétét a turbulens térségben.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .