Még hárommilliárd a focira – külföldre is

0
780

A kormány összesen hárommilliárd forintot szán magyarországi és határon túli fociklubokra és utánpótlás-programokra – olvasható a Magyar Közlöny legújabb számából. A legtöbbet, 5,9 millió eurót a szlovák másodosztályú komáromi egyesület kapja stadionfelújításra.

A kormányhatározat alapján a szlovák második ligában szereplő Komáromi Football Klub körülbelül 1,8 milliárd forintot költhet stadionja felújítására. Lebontják a futballpálya körül meglévő földsáncot, lesz új fűtött füves és műfüves pálya is. A kormány 413,2 millió forinttal támogatja a Székelyföld Labdarúgó Akadémiát és alközpontjait is. Ennek keretében Székelyudvarhelyen, Marosvásárhelyen és Kézdivásárhelyen épül focipálya világítással, részben fűtéssel és műfüves kivitelű is. A Márton Áron Tehetséggondozó Központ Kollégiumának 2016. évi működtetéséhez 93,2 millió forintot ad az Orbán-kormány.

Jut hazai csapatnak is, a harmadik osztályú kazincbarcikai klub 492 millió forintot kap sportpályafejlesztésre.

A cél, hogy elvégezzék az NB II-es licenchez szükséges fejlesztéseket. A kormány jóváhagyta a Sajóvölgye Focisuli Sportegyesület sportfejlesztési programját is, így a program összesen 200 millió forintnyi támogatást kap.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .