Tényleg meghosszabbítják a felcsúti kisvasutat

0
1184

Valósággá válhat Orbán Viktor mondata, és a felcsúti kisvasutat valóban meghosszabbítják Bicskéig és Lovasberényig.

A kedden megjelent Magyar Közlöny határozata csaknem 8,5 milliárd forintot rendel kisvasútfejlesztésre, a Bicske–Felcsút Puskás Akadémia szakasz megtervezésére és az Alcsútdobozi arborétum–Vértesacsa szakasz megvalósíthatósági tanulmányára. A Vál-völgyi Kisvasút Bicske–Lovasberény közötti, eddig el nem készült szakaszainak kivitelezését a II. ütemben valósítják meg kiegészítő költségvetési pénzből.

A kormány a fejlesztést a kisvasutak növekvő népszerűségével indokolja, noha a felcsúti kisvasútról megismert legfrissebb forgalmi adatok szerint átlagosan napi 113 jegyet adtak el,

és tavaly április és idén január között 53 napon át egyetlen jegyet sem vettek, de hét napon át utasok nélkül is járatták a vonatokat.

A közlöny tanúsága szerint a kormány felhívta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminisztert, hogy a Magyar Nemzeti Kereskedőház Zrt. útján mérje fel a „keskeny nyomközű vasúti járművek beszerzésére vonatkozó igényeket és a hazai gyártók exportlehetőségeit” az Európai Unió tagállamaiban.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .