Le Monde: fel kell hagynia a naivitással Orbánnal szemben

0
739
Pinterest

A francia lap, amely résztvett a Pegasus lehallgatási ügyek felderítésében, vezércikkében szankciókat javasol a magyar miniszterelnök ellen, aki nem tartja be az uniós normákat.

Három nappal azután, hogy a Pegasus ügyben lelepleződött, Orbán Viktor népszavazást írt ki a pedofil törvényről, és egyidejűleg újra arról beszél, hogy “Nyugat Európa megtámadta Magyarországot” – írja a Le Monde.

Már évek óta tart, hogy az egykori antikommunista harcos aláássa az uniós normákat. Júniusban Mark Rutte holland miniszterelnök ezért jelentette ki az uniós csúcstalálkozón, hogy

“Magyarországnak nincs többé helye az Európai Unióban!”

A kizárás túlzás lenne, különösen, mert sok magyart sújtana, aki nem ért egyet Orbán Viktorral. Azonkívül előidézhetné Lengyelország kiválását is vagyis dominó effektus valósulhatna meg.

Jelenleg van már egy olyan határozat , amely az uniós pénzek kiutalását összeköti a jogállami normák betartásával. Dehát egyelőre az Európai Bíróság előtt van az ügy vagyis nem alkalmazható a gyakorlatban. Arról nem is beszélve , hogy ez csak a jogállami normákról szól , de nem tartalmaz kikötéseket olyan fontos témák kapcsán mint a sajtószabadság, amely most Pegasus lehallgatási botrány miatt került elő vagy a vallási , faji vagy szexuális kisebbségekkel kapcsolatos bánásmód, amelyről most azért vitatkozik Brüsszel Orbán Viktorral, mert a magyar pedofil törvény belekeveri a melegeket is noha semmilyen tudományos tétel nem támasztja alá a kettő közötti kapcsolatot.

Mi a megoldás?

Az Európai Uniónak fel kell hagynia a naivitással.

Napvilágra kell hozni azokat az uniós vizsgálatokat, melyek a magyar miniszterelnök rokonainak és barátainak meggazdagodását mutatják – jelentős részben uniós pénzekből!

Meg kellene tiltani, hogy a jövőben ezek az emberek uniós forrásokhoz jussanak! Ez még Orbán legelszántabb híveit is elgondolkodtatná – írja a Le Monde.

A népszavazás figyelemelterelés

A pedofil törvény is azt szolgálta, hogy Orbán és Brüsszel szembenállását erkölcsi síkra terelje, és ne essen szó arról, hogy az Európai Unió lopással vádolja Magyarország miniszterelnökét, rokonságát és hű oligarcháit.

Az Európai Unió – az USA példáját követve – azon töpreng, hogy miképp lehetne megakadályozni azt, hogy a Brüsszelt állandóan bíráló magyar miniszterelnök uniós forrásokhoz juthasson.

Washingtonban erre találták ki a Magnyickij törvényt, amely fekete listára teszi a diktátorokat és azok bizalmi embereit vagy épp családtagjait.

Jelen pillanatban Brüsszel felfüggesztette az uniós pénzek kiutalását Magyarországnak, és ez komoly következményekkel járhat Orbán Viktor számára. Nemcsak azért, mert hiányzik a pénz a választópolgárok megvásárlására hanem mert a nemzetközi pénzpiacok levonhatják azt a következtetést, hogy a forint szabadon támadható! Matolcsy György nem véletlenül emelte meg a kamatlábat, és nem véletlenül figyelmeztette Orbánt, hogy erőteljes támadás érheti a forintot a közeljövőben. Ha ez bekövetkezne a választások előtt, akkor a hazai infláció oly erőteljessé válhatna, amely már meghatározó mértékben érinti a lakosság életszínvonalát. Márpedig a választópolgárok számára ez a legfontosabb. Jól tudja ezt Orbán Viktor is…

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .