Lapszem, 2018. március 14.

0
603

Szerda van, de március 15. miatt most ez a hét utolsó munkanapja. A Matildok ünneplik a névnapjukat. Nézzük, miről írnak a mai újságok.

Ismét gondolt az anyukájára Kósa Lajos

A Magyar Nemzet újabb részleteket közöl Kósa Lajos botrányáról: 2 633 445 euró, vagyis több mint nyolcszázmillió forint ajándékozásáról foglalt hiteles közjegyzői okiratba nyilatkozatot Kósa Lajos és az állítólagos megbízó. A lap birtokában lévő, 2013. szeptember 26-ai dokumentum szerint az illető Kósa Lajosnénak,

a miniszter édesanyjának akarta utalni a pénzt saját bankszámlájáról,

a „megajándékozottal történt előzetes egyeztetés alapján”. A dokumentumban a miniszter édesanyjának banki adatai is szerepelnek.

Bős-Nagymaroshoz hasonlította a paksi bővítést Sólyom László

A Népszava arról ír, hogy a volt köztársasági elnök a Rajk László Szakkollégiumban tartott előadást diákoknak. Beszélt a rendszerváltás környéki átalakulásokról, kiemelte a rendszerváltozásnak köszönhető egyesülési törvényt, amely szervezetek sokaságát hozta létre:

ezek az egyesületek mind a Soros Alapítvány fénymásolóival dolgoztak.

Bős-Nagymaros ügyét pedig környezetvédelmi szempontból Paks bővítéséhez hasonlította, azzal a különbséggel, hogy a nyolcvanas években még tudományos, társadalmi párbeszédet rendeztek, míg Paks 2 miatt csupán egy akadémiai ülést tartottak.

Sólyom László diktatúra létrejöttétől sem tart, ha ismét nyer a Fidesz: „meglátjuk, mi lesz, nem tudok jósolni”. Mindenesetre a Fidesz jobban teljesít, jegyezte meg ironikusan:

„a Kutyapárt azt a szlogent már nem tudja kitalálni helyettük, hogy megvédjék az országot nem létező ellenségtől.”

A Fidesz szatellitszervezetei is támogatják a Békemenetet

A Fidesz után a KDNP, az Ifjúsági Kereszténydemokrata Szövetség és a Lungo Drom is arra kéri támogatóit, csatlakozzanak a március 15-ei békemenethez, írja a Magyar Idők. A rendezvény szervezői szerint a békemenet nem valaki ellen irányul, hanem

„kiállás Magyarország szuverenitása, az elmúlt nyolc év eredményei mellett”.

A kormányváltásra készülő ellenzéki pártok, pártszövetségek külön ünnepelnek a lap szerint.

Egyre kisebb az esély, hogy magyar csapat a BL-be jusson.

A Világgazdaság szerint százmillió euró felett kereshet idén a Bajnokok Ligája győztese, a magyar kluboknak pedig az ősztől érvényes lebonyolítási formában az eddiginél is kevesebb esélyük van eljutni a főtábláig.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .