Lapszem – 2017. október 13.

0
811

Ma péntek 13-ára ébredtünk, a Kálmánok és az Edék ünneplik névnapjukat. Alább pedig már olvashatják is a mai lapszemlét.

Népszava: Nem lehet közös ország?

Mégsem lesz teljes az ellenzéki egység az október 23-i ünnepi megemlékezésen: az LMP kihátrált, emiatt pedig a Momentum sem lesz ott – írja a Népszava. Az igazságtalanságok és az ezekért felelős túlhatalom felszámolását követeli majd közös tüntetésen a Demokratikus Koalíció (DK), az Együtt, a Liberálisok, a Modern Magyarország Mozgalom, az MSZP, a Párbeszéd és a civil szféra prominensei a forradalom évfordulóján, a Közös Ország Mozgalom (KOM) hívására. Az LMP viszont nem áll egy színpadra más ellenzéki pártokkal. A Momentum Mozgalom ahhoz a feltételhez kötötte a részvételét, hogy mindenki ott legyen, és mivel ez nem teljesül ők sem vesznek részt – mondta a lapnak Papp Gergő szóvivő.

Magyar Nemzet: Obama tanácsadója volt a Telekom ajándék a Fidesznek

Óriási szívességet tehetett a Magyar Telekom a Fidesznek 2009-ben, amikor megszervezte és egy közvetítőn keresztül kifizette Barack Obama amerikai elnök tanácsadója, David Plouffe budapesti előadását – írja a Magyar Nemzet. A Telekom értékes ajándékot adott a 2010-es választásokra készülő és egyértelműen esélyes Fidesznek, amikor a demokrata párti Obama elnök egyik legnagyobb bizalmasával hozott össze szűk körű találkozót. A lap birtokába került dokumentumok szerint David Plouffe asszisztense csak annyit kért az előadást követő találkozóval kapcsolatban, hogy Orbán Viktor, a Fidesz elnöke ne vehessen részt rajta. Helyette azonban jelen volt Rogán Antal, Habony Árpád, Szijjártó Péter, Andy Vajna, Kubatov Gábor, Nyitrai Zsolt, Szalay-Bobrovniczky Kristóf, Fellegi Tamás és Gyürk András. A Telekom szempontjából azért volt problémás a konferencia és a szűk körű találkozó megszervezése, mert a vállalatnak szigorú antikorrupciós szabályzata van.

Magyar Hírlap: Vattamány Zsolt: Az itt élőknek kell dönteniük a bulinegyedről

Mindenkinek jár a pihenéshez való jog, de emberek állását sem veheti el az önkormányzat. A kampányban mindenkit arra fogok buzdítani, jöjjön el szavazni – mondta a Magyar Hírlapnak adott interjúban Vattamány Zsolt, Erzsébetváros fideszes polgármestere a várhatóan jövőre esedékes, a bulinegyed sorsát eldöntő népszavazásról. Vattamány elmondta, hogy a népszavazáson feltett kérdés arra irányul majd, hogy a vendéglátóhelyek bezárjanak-e éjfélkor. Ha ezt megszavazzák az emberek, akkor egyértelműen döntünk az éjféli zárásról, de ha nem így történik, a turizmus okozta problémákkal akkor is foglalkoznia kell az önkormányzatnak. Hozzátette, hogy a képviselőtestületben mindenki annak a pártján áll, hogy szigorítsanak a mostani szabályokon.

Magyar Idők: Kifulladt a Jobbik béruniós kampánya

Egyre reménytelenebbnek tűnik a Jobbik béruniós kezdeményezése, amelyet az egyik fő választási kampányelemnek szántak – írja a Magyar Idők. Két hónap telt el azóta, hogy a párt európai polgári kezdeményezésként elkezdte az aláírásgyűjtést az egységes európai bérekért, de máig nem közölt adatokat arról, eddig hány támogatót sikerült az ügy mellé állítani. Gyöngyösi Márton, a Jobbik országgyűlési képviselője szeptember közepén a lapnak annyit mondott, hogy online formában mintegy hétezer aláírás már összegyűlt, a kihelyezett standokon gyűjtött aláírások összesítését pedig szeptember végére ígérte. Ez azonban nem történt meg, és a Magyar Idők újabb kérdésére sem adtak tájékoztatást az aláírások számáról.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .