Lapszem – 2017. november 16.

0
774

Ma Ödön napja van. A germán eredetű férfinév jelentése: az öröklött birtokot megőrző. Köszöntsük a környezetünkben fellelhető Ödönöket. Ha van öröklött birtokunk, nyugodtan rájuk bízhatjuk. Itt a lapszemle.

Magyar Nemzet: Eltitkolták Rogán konzultációs fórumát

Igencsak feledékeny lehetett a Fidesz sajtóosztálya, ugyanis „elfelejtették” a nyilvánosság előtt meghirdetni, hogy Rogán Antal is tart nemzeti konzultációs fórumot – tudta meg a Magyar Nemzet.

A kormánypárt vezető politikusai október 11-én kezdtek országjárásba, amelyet a tervek szerint holnap fejeznek be. A Fidesz honlapján hetente frissültek a konzultációs fórumok helyszínei és időpontjai, ám a közelmúltban egyetlen alkalommal sem jelezték, hogy Rogán Antal is tartana konzultációs fórumot.

Ennek okára a lap rákérdezett a Miniszterelnöki Kabinetiroda sajtóosztályánál is. Válaszul a Borsod Online című megyei lap Rogán Debrecenben tartott fórumáról szóló cikkének linkjét küldték el, bizonyítva, hogy a miniszter mégis részt vett ilyen rendezvényen. A link mellett a sajtóosztály az alábbi megjegyzést is tette: „Javasoljuk, hogy máskor a kérdés feltevése előtt alaposabban tájékozódjon.”

Utóbbi megjegyzés már csak azért is cinikus, mert bár a fideszes politikusok és főként miniszterek fórumairól az állami hírügynökség rendszeresen beszámolt, Rogán Antaléról még ők sem tették.

Magyar Hírlap: Kubatov szerint mi akadályozzuk meg a Soros-tervet

Kubatov Gábor a Fidesz Védjük meg Magyarországot! címmel indított országjárás-sorozatának Pest megyei fórumáról számol be a Magyar Hírlap. A Fidesz alelnöke elmondta, hogy a jövő évi választásokon nemcsak arról kell dönteniük a választópolgároknak, hogy melyik pártot vagy melyik ideológiát támogatják, hanem arról is, hogy Magyarország befogadjon-e illegális bevándorlókat.

Úgy fogalmazott: a Fidesz bevándorláspolitikája mellett sajnos nem állt ki az ellenzék. Korábban még azt is tagadták, hogy ez probléma lenne; most pedig azt tagadják, hogy létezik Soros Györgynek egy migrációt támogató terve, amely évente egymillió bevándorló befogadását és „horribilis összegű” támogatását szorgalmazza – jegyezte meg a nagyobbik kormánypárt alelnöke.

Népszava: Siratják az Etele úti fákat

A tét 175 fa és egy középső zöldsáv vagy 220 parkoló megtartása volt. Az „értékválasztás” ez utóbbira esett. A környékbeli lakókat megviselte az Etele úti fasor kivágása. – olvasható a Népszavában.

„Borzalmas érzés volt, amikor észrevettem, hogy pusztítják a fákat. A veszteség érzése, különösen az idősebbeket viselte meg. Mintha elvesztenénk valakit, akit ötven éve ismertünk. A fákkal együtt a lelkünkből is kivágtak egy darabot” – mondta a lapnak egy helyi lakos, nem sokkal azután, hogy az 1-es villamos Kelenföldig tartó meghosszabbítása miatt 175 fát eltüntettek az Etele útról.

A fapusztításra számítani lehetett egy ideje, ám a hétfői akció mégis meglepetésként érte a környékbelieket. Különösen a munka gyorsasága: a Fehérvári út-Tétényi út közötti szakaszon 2-3 óra alatt eltüntették a fákat, más nem maradt belőlük, csak nagyobb csonkok és fűrészpor. A kapnak nyilatkozó lakos állítja, a munkások azért is dolgozhattak ilyen gyorsan, hogy a 40-50 éves fák megmaradása iránt elkötelezett lakóknak és környezetvédőknek ne legyen idejük a tiltakozásra.

Magyar Idők: Hungaristákkal találkozhatott Abdeslam

A párizsi és brüsszeli terrortámadásokat elkövető ISIS-csoport logisztikusa, Salah Abdeslam találkozott a rendőrgyilkossággal gyanúsított Győrkös István alapította Magyar Nemzeti Arcvonal (MNA) paramilitáris hungarista szervezet több tagjával is – írja a Magyar Idők.

A találkozókra Párizsban 2015. november 13-án, a 130 halálos áldozatot követelő támadásokat követően; 2016 januárjában pedig – még a március 22-i brüsszeli támadások előtt – Sopronban kerülhetett sor.

A Magyar Idők értesülése szerint a magyar hatóságok vizsgálják, létrejött-e Abdeslam és az MNA-tagok találkozója, és ha igen, miről tárgyaltak. Az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottságának szocialista elnöke, Molnár Zsolt ugyanis bejelentette: tájékoztatást kér az illetékesektől, mivel ha igazak a leírtak, azok nemzetbiztonsági kockázatot hordoznak magukban.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .