Letiltottak egy popsztárt Egyiptomban, mert a Nílussal viccelt

0
1132

Betiltotta az egyiptomi zenészszakszervezet Serin Abdel-Vahab popsztár fellépéseit, mert szerintük becsmérlő megjegyzést tett a Nílusra egy koncertjén az Emirátusokban.

https://www.instagram.com/p/BaojIrAFMsQ/

A koncerten ugyanis készült egy videó, amelyen az énekesnőtől egy rajongója a sztár “Ittál-e valaha a Nílus vizéből?” című számát kéri, mire ő viccelődve azt válaszolja, hogy

“a Nílus vizétől vérmételyt kapnék”,

majd azt javasolja: “jobb, ha Eviant iszol”.

A megjegyzés nagy vihart kavart a közösségi médiában, akadtak kommentelők, akik szerint a sztár megsértette az egyiptomi nemzeti büszkeséget. Mások szerint viszont az igazi bűnösök azok, akik szennyezik a folyó vizét.

Az egyiptomi zenészeket tömörítő szakszervezet azt közölte, hogy miután megtekintették a videót,

felfüggesztették a 37 éves énekesnő fellépési jogát,

mert úgy ítélték meg, hogy “igazságtalanul gúnyolódik Egyiptomon”, és december 23-ra beidézték, hogy válaszoljon az esettel kapcsolatos kérdésekre.

A sztár a Facebookon bocsánatot kért a történtekért. Mint írta: a szóban forgó koncert már több mint egy éve volt. “Nem emlékszem, hogy ezt mondtam, mert persze nem így gondolom, és

ez nem tükrözi az országom iránti érzéseimet.

Sajnálom” – írta.

Serin népszerű énekesnő az arab világban, volt olyan albuma, amelyet több mint 30 millióan vettek meg. Színésznőként is kapott már szerepet, és tévéműsort is vezet.

A rajongó egyébként ezt a számot szerette volna hallani:

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .