Közös ellenzéki tüntetés: Tisztul-e a kép? – FRISSÍTVE

0
697

Csak másodlagos kérdés, hogy hol lesz a közös ünneplés március 15-én, a fontos, hogy együtt ünnepeljünk – reagált Budai Bernadett, az MSZP szóvivője a Független Hírügynökség megkeresésére. Az Együtt álságosnak és hiteltelennek tartja a javaslatot, a közös ünneplést azonban szeretné.

 

Az Együtt nem fog elugrani közös ellenzéki ünneplés elől, fontosnak tartja, hogy legyen ilyen, de lát egy igazi nagy akadályt: hogyan akarnak együtt ünnepelni azok, akik még abban sem voltak hajlandók megállapodni, hogy visszalépjenek egymás javára – mondta Szigetvári Viktor a párt társelnöke. Az MSZP pénteken utasította vissza, hogy visszalépjen az Együtt két jelöltjével szemben, amiért cserébe legalább hat helyen visszalépne az Együtt. Ilyen körülmények között ez álságos és hiteltelen – szögezte le.

Mint megírtuk, tegnap Karácsony Gergely, az MSZP-PM közös miniszterelnök-jelöltje a maga és a XXI. sz.Társaság nevében közös ellenzéki ünneplésre szólított fel nyílt levelében, ma azonban Gyurcsány Ferenc, a DK elnöke tett közzé eléggé kétértelmű közleményt, amelyben bejelentette, hogy ő maga Molnár Gyulával, az MSZP elnökével már hetekkel ezelőtt megállapodtak, hogy közös ünnepet kezdeményeznek valamennyi demokratikus ellenzéki párt bevonásával. A DK pedig – a megállapodásnak megfelelően –le is foglalta a rendezvény helyszínét, a Hősök Terét.

Budai Bernadett most portálunknak elmondta: ha Gyurcsány és Molnár erről szót váltott, az olyan, mintha a DK az MSZP-PM-mel közösen tárgyalt volna.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .