Korona vírus a patkány évében

0
895
Pinterest

A Holdújév évezredek óta a legnagyobb ünnep a Mennyei Birodalomban, ahol százmilliók kelnek útra, hogy visszatérjenek szűkebb pátriájukba. Ez a modern történelem legnagyobb népvándorlása, amelyet idén megakadályoz a korona vírus.

A kínai hatóságok erélyes intézkedésekkel próbálják megakadályozni a járvány terjedését és a pánikot, amely az egész gazdasági életet befolyásolhatja.

A járvány központját – magyarországnyi embert – karanténba helyeztek. Vuhan városban robbant ki a járvány. Magában a városban 8 millióan élnek, a külvárosokban még legkevesebb 3 millióan. Ők semmilyen formában sem vehetnek részt a Hold újév ünnepségein, melyekre az átlag kínai egyhetes szabadságot kap. Másutt is drasztikusak a korlátozások: több mint 70 ezer mozi marad zárva! Nem lehet megtekinteni a Császári palotát Pekingben, zárva tart a Disneyland Shanghajban.

A kínaiak a legmagasabb fokozatba emelték a járvány készültséget: ebben a fokozatban csak a kolera és a bubopestis van!

Így a patkány éve nem a legszerencsésebben kezdődik Kínában, ahol a rossz előjeleket sokan hajlamosak kiterjeszteni az egész évre. Pedig nemrég még optimizmus uralkodott az amerikaiakkal kötött új megállapodás miatt. Most a kormányzat szigorú intézkedésekkel próbálja megakadályozni azt, hogy világjárvány alakuljon ki, de ez egyre nehezebb hiszen kínaiak szinte mindenütt élnek a világon és ebben a kulturális környezetben a Hold újév akkor a legnagyobb ünnep, ha Kínában a korona vírus keseríti meg az emberek életét.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .