Kétmilliárd dolláros lakásprogram az Amazon dolgozóinak

0
1009
amazon.com

Legkevesebb 20 ezer olcsó lakást illetve házat épít az informatikai óriás Washington és Tennessee államban, ahol nagy bázisai vannak – írja a Reuters hírügynökség.

Korábban az informatikai óriásokat azzal vádolták, hogy felverik az árakat a munkahelyek körül, és ezzel nehéz helyzetbe hozzák saját dolgozóikat. Különösen látványos ingatlan áremelkedés volt San Francisco környékén. Emiatt a Google és a Facebook ott kezdett lakásépítési akciókba.

Hogy finanszírozzák a lakásvásárlást? Jórészt úgy, hogy kedvezményes hitelt adnak már meglevő ingatlanok felújítására vagy új építésére.

A Reuters ehhez hozzáteszi, hogy az Amazon új főhadiszállást is épít Washington közelében Arlingtonban.

2,5 milliárd dolláros bónusz

Ennyit tett a karácsonyfa alá az Amazon, hogy megköszönje dolgozóinak azt, hogy a vírus válság kellős közepén is kitartottak – mondta Jeff Wilke vezérigazgató. A karácsonyi vásár különösen sikeres volt: a Fekete Péntektől kezdődött időszakban 4,8 milliárd dollár értékű forgalmat produkáltak. Ez 60%-al több mint tavaly.

Jeff Bezos lehet az első 1000 milliárdos

A Forbes becslése szerint a világ jelenlegi leggazdagabb embere, az Amazon alapító atyja nagyon hamar elérheti az 1000 milliárd dolláros vagyont. Ha a jelenlegi trend folytatódik, akkor a jelenleg 200 milliárd feletti vagyon 2026-ban érheti el az 1000 milliárd dollárt. Ha a vírus válság elhúzódik, akkor ez hamarabb is bekövetkezhet – írja a Forbes portál.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .