Kezdőlap Címkék Amazon

Címke: Amazon

Kétmilliárd dolláros lakásprogram az Amazon dolgozóinak

Legkevesebb 20 ezer olcsó lakást illetve házat épít az informatikai óriás Washington és Tennessee államban, ahol nagy bázisai vannak – írja a Reuters hírügynökség.

Korábban az informatikai óriásokat azzal vádolták, hogy felverik az árakat a munkahelyek körül, és ezzel nehéz helyzetbe hozzák saját dolgozóikat. Különösen látványos ingatlan áremelkedés volt San Francisco környékén. Emiatt a Google és a Facebook ott kezdett lakásépítési akciókba.

Hogy finanszírozzák a lakásvásárlást? Jórészt úgy, hogy kedvezményes hitelt adnak már meglevő ingatlanok felújítására vagy új építésére.

A Reuters ehhez hozzáteszi, hogy az Amazon új főhadiszállást is épít Washington közelében Arlingtonban.

2,5 milliárd dolláros bónusz

Ennyit tett a karácsonyfa alá az Amazon, hogy megköszönje dolgozóinak azt, hogy a vírus válság kellős közepén is kitartottak – mondta Jeff Wilke vezérigazgató. A karácsonyi vásár különösen sikeres volt: a Fekete Péntektől kezdődött időszakban 4,8 milliárd dollár értékű forgalmat produkáltak. Ez 60%-al több mint tavaly.

Jeff Bezos lehet az első 1000 milliárdos

A Forbes becslése szerint a világ jelenlegi leggazdagabb embere, az Amazon alapító atyja nagyon hamar elérheti az 1000 milliárd dolláros vagyont. Ha a jelenlegi trend folytatódik, akkor a jelenleg 200 milliárd feletti vagyon 2026-ban érheti el az 1000 milliárd dollárt. Ha a vírus válság elhúzódik, akkor ez hamarabb is bekövetkezhet – írja a Forbes portál.

Amazon: rekord bevétel

A Covid pandémiat az Amazonnak találták ki – jelentette ki Párizs egyik legnagyobb ruha kereskedelmi hálózatának vezére, aki bezárt boltjaiban kesergett a járvány profit gyilkos hatásán – írja a Le Figaro. „Mi vásárló centrikusak vagyunk” – büszkélkedett az Amazon vezérigazgatója a karácsonyi vásár elképesztő eredményeivel.

Az Amazon több mint 1,5 milliárd csomagot vitt házhoz karácsonykor.

1,5 milliárd karácsonyi ajándék és háztartási cikk kiszállítása pár nap alatt csakis úgy ment, hogy az Amazon saját vírus protokollt alkalmazott – nyilatkozta a vezérigazgató. Jeff Wilke azt is elmondta, hogy a cég, amelynek korábban sok munkaügyi vitája volt, 2,5 milliárd dolláros bónuszt osztogatott az év végén. Korábban sok Amazon alkalmazott sérelmezte, hogy a kiszállítás során óriási a fertőzés veszély: emiatt még sztrájkok is voltak az USA-ban éppúgy mint Európában. Erre találták ki a sajátosan Amazon vírus protokollt, amely jelentős mértékben csökkenti a fertőzés veszélyét a kiszállítás során.

4,8 milliárd dollár értékű árut adott el az Amazon a világban a Fekete Péntektől kezdődő ünnepi vásár időszakban. Ez 60%-os növekedés a múlt évhez viszonyítva.

Az európai kereskedők meg szeretnék állítani az Amazont

Az USA-ban az Amazon piaci részesedése immár meghaladja a 40%-ot és Európában is rohamtempóban száguldanak, mert a Covid-19 hihetetlen mértékben fokozta a házhoz szállítási igényeket – állapítja meg a Le Figaro rámutatva, hogy nem véletlenül lett Jeff Bezos a világ leggazdagabb embere.

Csakhogy a nagy kérdés az: mi lesz így a hagyományos kereskedelemmel? A pandémia csaknem halálos fenyegetést jelent, mert a vásárlók elmaradása profit helyett veszteségeket eredményez. Párizsban különösen megérzik a pénzes külföldi turisták hiányát hiszen ők jelentették a legjobb vásárlókat a luxus fellegvárában, ahol a legtöbb helyen már kínaiul is folyékonyan beszélő eladók fogadták a vastag pénztárcájú klienseket.

A kereskedők Macron elnököt illetve az Európai Uniót ösztönzik arra, hogy korlátozza az Amazont, amely letarolhatja az európai piacokat éppúgy mint az amerikait.

A legjobb védekezés a támadás

Így gondolja Bernard Arnault, Európa leggazdagabb embere. A francia luxus koronázatlan királya hosszú töprengés után azért vette meg a New Yorki Tiffanyt, mert rájött arra: az egyre pénzesebb kínai elit imádja az ékszereiket. A kínaiak nem utazhatnak New Yorkba vagy Párizsba, de otthon vásárolhatnak amerikai vagy francia luxust.

Mindez persze nem segít az európai kereskedőkön…

Az Amazon tovább nyomul

Jeff Bezos, a cég alapító elnöke a világ első 1000 milliárd dolláros üzletembere lehet. A Forbes előrejelzése szerint az Amazon vezére, aki a pandémia idején túllépte a 200 milliárd dolláros álomhatárt, már 2026-ban eljuthat az 1000 milliárdig, de hogyha újabb vírus válság lesz, akkor ez előbb is bekövetkezhet.

Az USA olyan lesz mint Magyarország?

Azon elmélkedik a Washington Post választási előzetesének szerzője, hogy Trump ismételt győzelme esetén korlátozza a bíróságok függetlenségét, a szólásszabadság jogát éppúgy mint Magyarország, Törökország vagy épp Belarusz.

A Washington Post szerint ezekben az országokban eleve eldöntöttek a választások, mert a hatalom lehetetlen helyzetbe hozta az ellenzéket.

Az Egyesült Államokban természetesen nem ez a helyzet, de a Washington Post szerint fennáll annak a veszélye, hogy Trump ebbe az irányba megy tovább.

Joe Biden banditának nevezte ezeknek az államoknak a vezetőit

A demokraták elnökjelöltje éppoly autokratának tekinti a magyar miniszterelnököt mint a török államfőt vagy Lukasenkat Belaruszban. Ez persze csak a választási kampány része, de nem sok jót ígér az Orbán kormánynak, ha a demokraták győznek az Egyesült Államokban. Ez persze mindenképp odébb van, mert Trump mindent megpróbál annak érdekében, hogy további négy évet tölthessen a Fehér Házban.

A Washington Post tulajdonosa a világ leggazdagabb embere

Jeff Bezos, akinek vagyona túllépte a 200 milliárd dollárt, az Amazon alapító atyjaként profitál a vírusválságból, mert az internetes kereskedés rakéta sebességgel ível felfelé az egész világon. Korábban már szembe került Trumppal amikor kiderült: a Fehér Ház engedélyezte Szaúd Arábia trónörökösének, hogy meggyilkolja az őt bíráló újságírót, aki a Washington Postnak dolgozott. Dzsamal Kashodzsit Isztambulba csalták, ahol megfojtották majd feldarabolták Szaúd Arábia nagykövetségén.

Nem kímélték Jeff Bezost sem

A világ leggazdagabb emberét Ádám kosztümben mutatta egy videó a szeretője társaságában. Jeff Bezos emiatt válni kényszerült. Azzal vádolta meg Trumpot, hogy az ő megbízásából készült a kínos videó. A világ leggazdagabb embere mindenesetre Trump bukásában bízik annak ellenére, hogy az elmúlt évben rekordot rekordra halmozott, és az Amazon értéke meghaladta az 1000 milliárd dollárt a New York-i tőzsdén.

Karanténban király a házhozszállítás

Az Amazon alapító atyja gyarapítani tudta vagyonát a válság kellős közepén is. Miközben a szupergazdagok  milliárdokat veszítettek, a világ leggazdagabb embere növelni tudta vagyonát.

Jeff Bezos-nak 6 milliárd dollárral van többje mint az év elején. A miértre könnyű a válasz: az Amazon az internetes kereskedés királya. Ez pedig óriási üzletet jelent akkor amikor az emberiség fele valamiféle karanténba zárva él a korona vírus járvány miatt.

A Business Insider karantén gazdaságnak nevezi a mostani helyzetet , amely hónapokig elhúzódhat – ha a kínai előzményeket vesszük figyelembe. Egyébként Jack Ma, az Alibaba alapító atyja Ázsia leggazdagabb embere lett ugyanebben az időszakban, mert az internetes kereskedés mindenütt fellendült a világon.

117 milliárd dollár

A Bloomberg dollár milliárdos listáját ezzel vezeti Jeff Bezos, aki nejével együtt alapította meg az Amazont. A válóper során 35 milliárd dollárt kapott az asszony, de Jeff Bezos így is a világ leggazdagabb embere maradt. Sőt az egyetlen, akinek a vagyona a nagy tőzsdei összeomlás után is meghaladja a 100 milliárd dollárt. Pedig nemrég sokan ünnepelték Európa leggazdagabb emberét, Bernard Arnault-t, aki szintén átlépte a bűvös 100 milliárdos határt. Hol tart most a francia luxus koronázatlan királya? Továbbra is bronzérmes, de a vagyonát „mindössze” 74 milliárd dollárra becsüli a Bloomberg. Az ezüstérmes Bill Gates, a Microsoft végleg nyugdíjba vonult alapító atyja, aki 97,98 milliárd dolláros vagyon tulajdonosa.

Jeff Bezos egy garázsból startolt

A Business Insider felidézi, hogy az Amazont 1994-ben egy garázsban alapították meg. Most pedig 100 ezer új munkatársat vesz fel olyan időkben amikor mindenütt elbocsátások vannak az Egyesült Államokban.

Jeff Bezos igen kemény munkaadó: amikor az Amazon alkalmazottak egy csoportja sztrájkba lépett, mert egészségügyi védőfelszerelést követelt a koronavírus ellen, akkor a munkabeszüntetés vezérét kirúgták a cégtől!

Jeff Bezos nem az egyetlen cégvezér, aki profitált a karantén gazdaságból – jegyzi meg a Business Insider. Eric Yuan, a Zoom főnöke 4 milliárd dollárral növelte vagyonát, de így se került be a szupergazdagok közé. Mivel foglalkozik a Zoom? Videó konferenciákat szervez mind cégeknek mind pedig családoknak hiszen a karantén gazdaságban ez lett a kapcsolattartás egyik legfőbb formája mindenütt a világon.

Az Amazon 100 ezer embert vesz fel

A világ járvánnyá vált koronavírus súlyos csapást mér a hagyományos kereskedésre, de nagyon felértékeli az internetet, ahol nincsen személyes kontaktus. Kínában is rekordokat döntöget az Alibaba, az Amazon pedig jelezte 100 ezer új munkavállalót alkalmaz, hogy eleget tudjon tenni a megnövekedett keresletnek.

17 dollár lesz az órabér az USA-ban

A Forbes értesülései szerint 2 dollárral megemelik a jelenlegi 15 dolláros átlagos órabért. Korábban Jeff Bezost, az Amazon alapító atyját sok bírálat érte azért, hogy keveset fizet a munkatársainak miközben ő maga a világ leggazdagabb embere lett. Ezért Jeff Bezos emelte a munkabéreket, mert az Egyesült Államokban rekord mélységbe csökkent a munkanélküliség a járvány előtt vagyis elfogyott az olcsó munkaerő a piacon.

25 milliós járvány enyhítő csomag

Az Amazon jelenleg mintegy 250 ezer embert foglalkoztat 110 munkahelyen az Egyesült Államokban. A CNBC már a múlt héten jelezte, hogy az Amazon felszólította munkatársait New York és New Jersey államban: végezzenek távmunkát, ha ez lehetséges! Most egy 25 millió dolláros csomaggal akarják megkönnyíteni a járvány áldozatainak helyzetét. Azok az Amazon alkalmazottak, akiket koronavírussal diagnosztizáltak kétheti fizetésüket kapják meg a cégtől. Mi lesz velük azután? Az Egyesült Államokban ezt nemigen kérdezik…

Trump szerint nyáron jöhet a csúcs

Az USA elnöke, aki kezdetben egyáltalán nem vette komolyan a korona vírus járványt, most már arra szólított fel minden amerikait, hogy kerüljék az olyan helyeket, ahol tíznél több ember van. Trump szerint a koronavírus járvány nyáron tetőzik majd az Egyesült Államokban vagyis az internetes kereskedésnek hosszú távra is át kell vennie a hagyományos eladási hálózat szerepét – nemcsak Amerikában.

Az Amazon ne terjesszen náci könyveket!

Az Auschwitz emlékmúzeum a világ leggazdagabb emberének figyelmét arra hívja fel, hogy az Amazon ne terjesszen náci könyveket. Az internetes kereskedő cég tulajdonosa és sztár menedzsere liberálisnak mondja magát, így aztán főleg ne…

Julius Streicher könyvei is megtalálhatóak az Amazon kínálatában

Julius Streicher az antiszemita propaganda egyik legfőbb felelőse volt a náci birodalomban. Nürnbergben háborús bűnösként kivégezték. Mégiscsak megtalálhatóak művei az Amazon listáján éppúgy mint a harmincas-negyvenes években Németországban kiadott antiszemita könyvek. Még a gyermek irodalom kínálatában is fellelhetőek azok a harmadik birodalomban megírt könyvek, melyek a zsidók ellen hangolják a kicsiket is.

Egy ilyen gyerekeknek szánt könyv a Mérges Gomba (Giftpilz). Szerzője Julius Streicher! Ő volt az alapító atyja a Der Stürmer című náci lapnak, mely a zsidókat nevezte meg mint Németország legfőbb ellenségeit! Ez az antiszemita könyv jelenleg is fellelhető az Amazon kínálatában németül, angolul, franciául és spanyolul is…

Van akinek 10 milliárdot is megér

Tíz milliárd dollár a klímaváltozás ellen. Ennyit költ a Bezos Earth Found alapítvány tudósok, nem kormányzati szervezetek támogatására annak érdekében, hogy „reális megoldásokat kínáljanak a probléma megoldására”. Ezt Jeff Bezos Instagramon hozta a világ tudomására: „ez Földünk legnagyobb problémája! Azon dolgozunk, hogy a klímaváltozás káros hatásait leküzdjük, és felerősítsük a kedvező változásokat”.

Az Amazon főnök a világ leggazdagabb embere annak ellenére, hogy nemrég elvált és neje 35 milliárd dolláros vagyonnal távozott.

130 milliárd dollár

Ennyire becsülik Jeff Bezos jelenlegi vagyonát, mert a tőzsdék jól teljesítenek a korona vírus járvány ellenére is. Ebből 10 milliárd dollár nem is tűnik olyan soknak. De vajon nem üzleti befektetésről van-e szó? Ennek járt utána a Verge nevű portál, amelynek feltűnt, hogy ellentétben a Microsoft alapító atyjával, Bill Gates-szel Jeff Bezos nemigen jeleskedett az adakozás terén. 2017-ben ugyan Twitteren tudatta a világgal, hogy szándékában áll jótékonysággal is foglalkozni, de ezt nem részletezte. 2018-ban a hátrányos sorsú gyerekek óvodai nevelésére adott pénzt olyan körzetekben, ahol a közoktatás színvonala kívánnivalót hagy maga után az Egyesült Államokban.

Ez nem üzlet, non profit alapítvány

Ezt erősítette meg a Verge portál kérdésére Jeff Bezos egyik munkatársa, aki a Bezos Earth Found-nál dolgozik. A tervek szerint nyártól kezdődne a pénzek kiosztása kizárólag szakmai alapon. Az üzleti szféra nem kap egy centet sem. Az egész pénzt a tudomány támogatására fordítják illetve nem-kormányzati szervezetek támogatására valamint jótékonyságra. Nem várnak tőle üzleti hasznot.

Mindez természetesen szorosan összefügg az adórendszerrel az Egyesült Államokban: bizonyos százalékban le lehet írni az üzleti nyereségből azokat a pénzeket, amelyeket valaki jótékony célokra fordít. Bill Gates jótékonyságának is jelentős részben ez az alapja. Igaz, hogy a Microsoft alapító elnöke, aki ma már nyugdíjas, azt is jelezte: szívesen fizetne több adót az Egyesült Államokban, ahol Trump elnök adócsökkentő politikát folytat míg demokrata ellenfelei a gazdagok progresszív megadóztatását tervezik.

Húsz éves a Google

0

Húsz éve indult hódító útjára a Google, amely mára a világ egyik legértékesebb vállalatává nőtte ki magát.

Amikor 2004 augusztusában tőzsdére ment, akkor több mint 20 milliárd dollárra lőtték be értékét, mára ennek több mint negyvenszeresét éri a két stanfordi fiák által alapított cég. A növekedése egyenletes volt, s továbbra is szépen menetel a tech cég az ezer milliárdos tőkepiaci érték elérééhez vezető úton.

Forrás: https://www.statista.com/chart/15326/google—alphabet-market-capitalization/

Mostani – ezzel kapcsolatos hír –, hogy az Apple után immár az Amazon is elérte az egy billió, azaz ezer milliárd dolláros tőkepiaci értékét.

Rájár a rúd a Weinstein fivérekre: Harvey öccsét is szexuális zaklatással vádolják

0

Újabb fejleményekkel és fordulatokkal bővült a hetekkel ezelőtt kirobbant Weinstein-ügy: a The Weinstein Company bejelentette, hogy kirúgták Harvey Weinsteint szexuális zaklatás miatt, Bob Weinsteint pedig az igazgató tanácsból tették ki ugyanezen vádak miatt. A botrány által keltett hullámok elérték az Amazont is. 

Amanda Segal film producer azzal vádolta Bob Weinsteint, hogy tavaly amikor együtt dolgoztak, akkor állandóan ajánlatokkal üldözte őt. Weinstein azonban nem vette tudomásul a visszautasítást, gyakran invitálta a szobájába egy hollywoodi hotelben. Végül a nő ügyvédhez fordult, aki távoltartási végzést szerzett és csak így sikerült megszabadulnia Bobtól.  A férfi ügyvédje azt nyilatkozta, hogy még ha hitelt adunk a producer nő vádjának, akkor sem történt semmilyen fizikai aktus, erőszak pedig pláne nem.

Bob Weinstein korábban azzal szerzett magának hírnevet, hogy bátyját, Harvey Weinsteint egy beteg állatnak nevezte, aki visszaélt pozíciójával és szexuális szolgáltatásokért osztogatta a filmszerepeket Hollywoodban.

Bob Weinstein egy képmutató p..cs!

– reagált az új szexuális zaklatás botrányra egy másik hollywoodi producer, aki szerint Bob még Harveynél is rosszabb ember volt. Egyelőre még úgy tűnik, hogy Bob továbbra is benne marad a filmes szakmában: a Weinstein társaság csak a vezetésből tette ki, de a horror részlegen tovább dolgozhat.

Szintén a mai napon terjedt el a hír, hogy az Amazon stúdió vezetősége kirúgta Roy Pricet, az Amazon Stúdió szexuális zaklatással megvádolt főnökét. Ennek hátterében az állt, hogy Isa Hacket, Philip K. Dick író lánya, a stúdióban készülő The Man in the High Castle című sorozat producere, elmondása szerint két évvel ezelőtt egy taxiban, majd az Amazon partiján szexuálisan zaklatta őt.

Az Amazon elnöke, Jeff Blackburn a vállalat alkalmazottaihoz szóló pénteki közleményében hangsúlyozta, hogy a cég nem tűri alkalmazottai és üzleti partnerei szexuális zaklatását és a befolyással való visszaélést és minden ilyen ügyet nyomban, teljes körűen kivizsgál.Az Amazon még pénteken minden üzleti kapcsolatát megszakította a The Weinstein Co. produkciós céggel.

A Weinstein üggyel ebben a cikkben bővebben foglalkoztunk.

Pünkösdi királyság

0

Jeff Bezos a világ leggazdagabb embere volt pár órára. Az Amazon főnöke úgy előzte meg Bill Gates-t, hogy a cég részvényeinek értéke 17 milliárd dollárral növekedett azóta, hogy a Forbes magazin közzétette a világ leggazdagabb embereinek listáját idén tavasszal.

Bezos neve mellet így  90,5 milliárd dollár állt míg Gates „csak” 90 milliárdot mondhatott magáénak. Ám az árfolyamváltozás a tőzsdén gyorsan visszaállította az eredeti rangsort.

Az elmúlt 22 évben Gates, a Microsoft alapító atyja tulajdonképp folyamatosan első volt, de Carlos Slim mexikói milliárdos néha megelőzte. A hozzáértők most is pünkösdi királyságnak tartották az Amazon főnökének első helyét, mert biztosra vették: Gates valószínűleg hamarosan újra a csúcsra kerül. Mindenesetre kettejük versengése is az informatika jelentőségét mutatja: ebből lehetett igazán meggazdagodni az elmúlt években. Hozzátehetjük, hogy a legjobb tíz között már ott van Mark Zuckerberg, a Facebook alapító atyja is a világ leggazdagabb embereinek listáján.

FRISS HÍREK

A Független Hírügynökség kiadásai meghaladják bevételeinket.
A pártoktól független újságírás egyre nehezebb helyzetben van Magyarországon.

A hagyományos finanszírozás modelleket nem csak a politika lehetetleníti el, de a társadalmi kihívások is.

A fuhu.hu fennmaradásához, hosszútávú működéséhez, szerkesztőségünk rászorul támogatásotokra.
Segítségetekkel lehetőség nyílik arra, hogy munkánkat továbbra is az eddig megszokott színvonalon végezhessük tovább.

Ide kattintva megtalálod bankszámlaszámunkat!

NÉPSZERŰ HÍREK