A Keró, a Bayer és a zaklatás

4
41341

Kerényi Miklós Gábor tagadja az ellene felhozott vádakat, vagyis hogy színészeket, színésznőket, valamint fiatalkorúakat zaklatott volna. Mindezt Bayer Zsolt blogján tette közkinccsé.

Ha hinni lehet Bayer Zsoltnak, akkor az történt, hogy Kerényi Miklós Gábor felhívta őt és megkérte arra, hogy a blogján tegye közzé a közleményt, miszerint ő az ellene felhozott ügyekben ártatlan, amivel vádolják, rágalom, és felszólít mindenkit, hogy a továbbiakban tartózkodjanak az ő rágalmazásától, ellenkező esetben jogi úton vesz elégtételt.

Hogy Kerényi Miklós Gábor miért Bayer Zsoltot kérte meg egy általa megírt szöveg közzétételére, arra nehéz lenne válaszolni. Valószínűleg közeli jó barátok ők ketten, de még ez sem érv – Bayer mellett nyilván még számos más jó barátja is van Kerényi Miklós Gábornak.

Ha Kerényi Miklós Gábor valóban tisztázni szeretné, hogy semmi sem igaz abból, amivel vádolják, megtehetné, hogy az MTI-hez juttatja el mondandóját, esetleg valamelyik újságot kéri meg a közlésére, vagy a Facebookon írja le a széles nyilvánosság számára, amit el akar mondani.

Kerényi Miklós Gábor azonban nem ezt az utat választotta. Úgy gondolta, hogy Bayer blogján lesz a legjobb helye a közleményének. Talán még az is megfordulhatott a fejében, hogy Bayer blogja – tulajdonosának köszönhetően – egyfajta védelmet jelent a számára, és az a felszólítás, hogy mindenki tartózkodjon a további vádaskodástól, Bayer blogján erőteljesebben hangzik, mintha máshol jelent volna meg.

Kerényi Miklós Gábor, mondjuk ki nyíltan: a Fideszhez fordult védelemért. Bayer Zsolt ugyanis nem csupán az ötös számú Fidesz tagkönyv birtokosa, Orbán Viktor jó barátja, és mint ilyen, majdnem minden titkok tudója, hanem – mostanság divatos kifejezéssel -, a Fidesz szellemi verőlegénye. Nem mellesleg az az ember, aki néhány nappal ezelőtt egy lakossági fórumon a zaklatott nőkön gúnyolódott.

Kerényi Miklós Gábor tehát nem a valódi nyilvánosságban bízik, és nem is a bíróságtól várja, hogy igazságot szolgáltasson számára, hanem úgy gondolta, hogy Orbán Viktor jó barátja lehet az ő embere, akinek segítségével a legmagasabb körök védelmére számíthat.

Mindez sokat elárul a mai Magyarországról, és látlelet arról, hogy miként mennek mifelénk a dolgok. Mert miközben joggal feltételezhetjük, hogy zaklatási ügyekben újabb csontvázak dőlnek majd ki a szekrényekből, újabb hálószobák, valamint szereposztó díványok titkaira derül fény, ne feledjük azt sem, amivel kezdtük: hogy Kerényi Miklós Gábor valamiért épp az Orbán-közeli Bayert kérte fel arra, hogy tegye közzé blogjában az általa írt szöveget.

Abból, hogy Kerényi Miklós Gábor a hatalom-közeli Bayert kérte fel mondandójának közlésére, arra lehet következtetni, hogy talán mégsem annyira ártatlan, mint amilyennek mondja magát. Ha az lenne, az igazságát keresné ebben az ügyben, és nem az igazság eltusolására alkalmasnak vélt személyt keresett volna meg védelemért.

4 HOZZÁSZÓLÁS

  1. Tisztelt Szerző Úr!

    Mindenki feleljen a tetteiért és mindenki a lehetőségeihez mérten segítse a napokban elindult megtisztulási folyamatot. A mainstream média hallgatását megtörve Bayer Zsolt tette közzé a blogján a Gyomorforgató történet a magyar rendezőről című írását, amelyet követően a másik fél álláspontját is megjelentette, hiszen ez az újságírói etika alapja. Ha csak a politika, az egyéni sérelmek és a gyűlölet vezérli ez úton is a szereplőket, akkor mint mindenből, ebből sem lesz semmi. Mindezek után őszintén kíváncsi vagyok arra, hogy a Tisztelt Szerző Úr revideálja-e a koncepcióját vagy csak az volt a fontos számára, hogy a napi penzum (a jobbos gyomros) meglegyen, különben a cikk meg sem született volna. Mi a cél? Választási kampány elem vagy a valódi probléma megoldás, a társadalom egy magasabb szintű morális kontrolljának kieszközlése.

  2. Azért ott jelentette meg, mert egy nappal korábban Bayer lehozta Kalmár Péter blogjában írt nyílt levelet. Azért ehhez nem kell agysebésznek lenni.

  3. Azért, mert ő írta le először név szerint kire utal Kalmár Péter a nyílt levelében, így Bayer nevezte először nevén Kerényit, nyílván ez ütötte szíven őt, ezért írt ide!
    Ez simán kiderül annak aki olvas a témában a neten, nem kell oknyomozó újságírónak lenni, csak mi nem veszünk fel érte fizetést, mint ennek az ostoba cikknek az írója!

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .