Jubileum: egy éve találkozott Orbán Viktor a nagygéci Bözsi nénivel

0
2413

2017. május 6-án nagyon irigyelték Bözsi nénit a nagygéciek, mert meglátogatta őt a miniszterelnök. Saját autókonvojával vonult be a faluba, fehér ló épp nem volt kéznél, meg aztán hülyén is nézett volna ki lóháton az a sok biztonsági ember, aki Orbán testi épségét vigyázta.

Orbán, ha már Nagygécen járt, rögvest meg is ígérte Bözsi néninek, hogy megemeli a nyugdíját. „Év végén, ha úgy vannak a számok, akkor emelek megint.”

Értsd: nem a kormány, vagy a magyar adófizetők pengetik ki Bözsi néninek a nyugdíjemelést, hanem maga Orbán Viktor. Ilyen egy jó király, aki megérdemli, annak ad, aki rossz, attól elvesz. Odahaza van egy valamennyi megtakarított pénze az Orbánnak, abból ígérte az emelést Bözsi néninek. Költhetné másra is, nőkre például, vagy stadionra, de akkor nem maradna a Bözsi néni nyugdíjára.
Szép dolog, hogy Orbán gondolt Bözsi nénire.

Aki, viszonzásul szintén gondolt a miniszterelnökre. Mondta is Bözsi néni, azt szeretné, ha minden évben lennének választások.

Talán be kellene adnia egy törvénytervezetet, hogy ne négyévenként lehessen szavazni, hanem minden évben. Vagy népszavazást kezdeményezhetne az ügyben. Nem ördöngösség az ilyen, ha Bözsi néni össze tud gyűjteni néhány nagydarab, büntetett előéletű, Kubatov-közeli kigyúrt kopaszt, akkor nyert ügye van: a Nemzeti Választási Iroda átengedi a kérdését, és már mehetünk is szavazni.

Akarjuk-e, hogy évenként megszavazzuk Orbánt miniszterelnöknek?
Akarjuk.

Bözsi néni nem azért akar évenként szavazást, mert nincs neki más dolga. Van más elfoglaltsága is, ott vannak ugye a tyúkok, meg az ólban a malacok. Akiket Orbán gazda úgy köszöntött, hogy helló röfik!

A malacok nem mondtak semmit.

Bözsi néni azt mondta, hogy ha évente szavazhatna, mindig Orbán neve mellé húzná be az ikszet, mert akkor, így mondta a nagygéci Bözsi néni, jön a nyugdíjemelés.

Bözsi néni úgy emlékszik, hogy a Gyurcsány vette el a 13. nyugdíját. Mondta is a miniszterelnöknek, hogy a Gyurcsány elvette.
– Az elvette – válaszolta erre Orbán.

Bözsi néni azt nem kérdezte meg, hogy a Fidesz miért nem adta vissza a 13. nyugdíjat. Nem jutott az eszébe.

Egyébként nem Gyurcsány, hanem a Bajnai-kormány vett el a 13. nyugdíjat. És nem azért, mert Bajnai Gordon kevésbé szerette a magyar embereket, mint Orbán, hanem azért, mert akkoriban épp gazdasági válság tombolt a világban és Magyarországon.

Bözsi néni persze nem tudja, hogy mi az a gazdasági válság, elég neki vesződés a tyúkokkal, meg a malacokkal, akiket Orbán helló röfi kiáltással köszöntött.

A tyúkoknak nem mondott semmit. Tojjanak tojást, legyen belőlük rántott csirke, az a dolguk.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .