Kezdőlap Címkék Nagygéc

Címke: nagygéc

2018 legjobbjai (szubjektív) – A nagygéci Bözsi néni levele Orbán Viktornak

Drága Orbán elvtárs, biztosan tetszik rám emlékezni, Bözsi néni vagyok, Nagygécről. Az az idős asszony, akit tavaly májusban meg tetszett látogatni. Nagyon örültem akkor az Orbán elvtárs látogatásának, mert tudtam, oka van annak, ha egy olyan magas rangú ember, mint amilyen az Orbán elvtárs, meglátogat egy olyan semmi kis öregasszonyt, mint amilyen én vagyok.

És tényleg oka volt neki, hogy ide tetszett jönni hozzám. „Év végén, ha úgy vannak a számok, akkor emelek megint.” Ezt mondta akkor nekem Orbán elvtárs, a saját két fülemmel hallottam. S tényleg olyanok lettek, tetszett is emelni. Még Erzsébet-utalványt is tetszett adni karácsony előtt, annak is nagyon örültem.

Most meg nem örülök, mert idén nem kapok Orbán elvtárstól Erzsébet-utalványt. Ezt onnan tudom, hogy ugye mindig nézem a kormányinfót, ami teli van érdekességekkel. Ott mondta a Gulyás Gergely miniszter, hogy a nyugdíjasok idén már kaptak a ajándékot a kormánytól, húsvét előtt is volt Erzsébet utalvány.

Értem én, hogy ajándék csak egyszer jár, de azért, megmondom az őszintét Orbán elvtárs: csalódott vagyok. Nem mintha rá lennénk szorulva mi nyugdíjasok, elvagyunk valahogy Erzsébet-utalvány nélkül is. Még soha nem volt ennyire jó nyugdíjasnak lenni Magyarországon, a nyugdíjunk követi az inflációt, és ha most megint úgy lennének a számok, mint tavaly a választás előtt voltak, akkor biztosan emelne nekünk az Orbán elvtárs. De hát most csak az államtitkárok és a képviselők fizetésének emelésére futotta, azokból ugye nincs annyi, mint nyugdíjasból. Sokan vagyunk, tudom, nézze el ezt nekünk, Orbán elvtárs. Megannyi éhes száj.

Én mindig egyetértek azzal, amit Orbán elvtárs mond, csak amikor valamikor a kilencvenes évek elején azt tetszett mondani, hogy az idősek felélik a fiatalok jövőjét, az nekem nem esett jól. De a többi öreggel együtt én is elfelejtettem, mert a mi fejünk se káptalan.

Nem is rabolnám az Orbán elvtárs drága idejét, ezért rátérek arra, hogy miért vagyok csalódott. Tényleg nem hiányzik nekünk nyugdíjasoknak idén karácsonykor az Erzsébet utalvány, mert megvan mindenünk, nem szenvedünk hiányt semmiben. De akkor mondja meg nekem Orbán elvtárs, nekem, a nagygéci Bözsi néninek: ha most nem kapunk a kormánytól Erzsébet-utalványt, akkor honnan fogjuk tudni, hogy a legközelebbi választáson melyik pártra kell szavazni?

Maradok tisztelettel, a nagygéci Bözsi néni

Jubileum: egy éve találkozott Orbán Viktor a nagygéci Bözsi nénivel

2017. május 6-án nagyon irigyelték Bözsi nénit a nagygéciek, mert meglátogatta őt a miniszterelnök. Saját autókonvojával vonult be a faluba, fehér ló épp nem volt kéznél, meg aztán hülyén is nézett volna ki lóháton az a sok biztonsági ember, aki Orbán testi épségét vigyázta.

Orbán, ha már Nagygécen járt, rögvest meg is ígérte Bözsi néninek, hogy megemeli a nyugdíját. „Év végén, ha úgy vannak a számok, akkor emelek megint.”

Értsd: nem a kormány, vagy a magyar adófizetők pengetik ki Bözsi néninek a nyugdíjemelést, hanem maga Orbán Viktor. Ilyen egy jó király, aki megérdemli, annak ad, aki rossz, attól elvesz. Odahaza van egy valamennyi megtakarított pénze az Orbánnak, abból ígérte az emelést Bözsi néninek. Költhetné másra is, nőkre például, vagy stadionra, de akkor nem maradna a Bözsi néni nyugdíjára.
Szép dolog, hogy Orbán gondolt Bözsi nénire.

Aki, viszonzásul szintén gondolt a miniszterelnökre. Mondta is Bözsi néni, azt szeretné, ha minden évben lennének választások.

Talán be kellene adnia egy törvénytervezetet, hogy ne négyévenként lehessen szavazni, hanem minden évben. Vagy népszavazást kezdeményezhetne az ügyben. Nem ördöngösség az ilyen, ha Bözsi néni össze tud gyűjteni néhány nagydarab, büntetett előéletű, Kubatov-közeli kigyúrt kopaszt, akkor nyert ügye van: a Nemzeti Választási Iroda átengedi a kérdését, és már mehetünk is szavazni.

Akarjuk-e, hogy évenként megszavazzuk Orbánt miniszterelnöknek?
Akarjuk.

Bözsi néni nem azért akar évenként szavazást, mert nincs neki más dolga. Van más elfoglaltsága is, ott vannak ugye a tyúkok, meg az ólban a malacok. Akiket Orbán gazda úgy köszöntött, hogy helló röfik!

A malacok nem mondtak semmit.

Bözsi néni azt mondta, hogy ha évente szavazhatna, mindig Orbán neve mellé húzná be az ikszet, mert akkor, így mondta a nagygéci Bözsi néni, jön a nyugdíjemelés.

Bözsi néni úgy emlékszik, hogy a Gyurcsány vette el a 13. nyugdíját. Mondta is a miniszterelnöknek, hogy a Gyurcsány elvette.
– Az elvette – válaszolta erre Orbán.

Bözsi néni azt nem kérdezte meg, hogy a Fidesz miért nem adta vissza a 13. nyugdíjat. Nem jutott az eszébe.

Egyébként nem Gyurcsány, hanem a Bajnai-kormány vett el a 13. nyugdíjat. És nem azért, mert Bajnai Gordon kevésbé szerette a magyar embereket, mint Orbán, hanem azért, mert akkoriban épp gazdasági válság tombolt a világban és Magyarországon.

Bözsi néni persze nem tudja, hogy mi az a gazdasági válság, elég neki vesződés a tyúkokkal, meg a malacokkal, akiket Orbán helló röfi kiáltással köszöntött.

A tyúkoknak nem mondott semmit. Tojjanak tojást, legyen belőlük rántott csirke, az a dolguk.

FRISS HÍREK

A Független Hírügynökség kiadásai meghaladják bevételeinket.
A pártoktól független újságírás egyre nehezebb helyzetben van Magyarországon.

A hagyományos finanszírozás modelleket nem csak a politika lehetetleníti el, de a társadalmi kihívások is.

A fuhu.hu fennmaradásához, hosszútávú működéséhez, szerkesztőségünk rászorul támogatásotokra.
Segítségetekkel lehetőség nyílik arra, hogy munkánkat továbbra is az eddig megszokott színvonalon végezhessük tovább.

Ide kattintva megtalálod bankszámlaszámunkat!

NÉPSZERŰ HÍREK