Balog Zoltán vasárnap a magyar baptisták 4. világtalálkozójának debreceni záró istentiszteletén azt mondta a kormányról, mert hát miről is beszéljen egy lelkész az istentiszteleten, hogy sok mindent nem jól csinálunk, de akik imádkoznak, arra kérik a mindenható Istent, a megváltót, hogy igazítsa ki, adjon jó tanácsokat, hogy jó irányba menjenek a dolgok.

Isten megkapta Balog miniszter üzenetét, értelmezte, és ahogy ideje engedte, válaszolt neki.

Te tehertétel miniszter, Te kapitális barom!

Talán meglepődsz a hangnemen, és erősnek találod a felütést, de hát ti is így szoktatok kommunikálni. Kedvenc pártod 5-ös számú tagkönyvének tulajdonosa liberális baromnak nevezte Ferenc pápát, és legjobb tudomásom szerint a pártodból még senki nem kért ezért bocsánatot a pápától, sem azoktól a valóban hívő emberektől, akiknek, veletek ellentétben, nem a ti meggárgyult vezéretek, hanem Jézus a tanítómestere.

Nekem, amint azt bizonyára tudod, nem kenyerem a csúnya beszéd. Ritkán szólok rondán, de beláttam, hogy veletek csak ezen a hangon lehet kommunikálni, mert csak ezt értitek.

Rátérek a lényegre. Te is látod Balog, hogy sok mindent nem csináltok jól, de úgy gondolod, hogy majd imádkoztok hozzám. Hogy én jó tanácsokat adjak nektek, amitől majd jó irányba mennek a dolgok.

Ez a baj veletek, Balog: nem elég, hogy szemforgató szentfazekak vagytok, de azt hiszitek, hogy egy imával helyre lehet hozni. Van pofátok azt gondolni, hogy elloptok egy valag pénzt, aztán imádkoztok egy kicsit, és ettől máris jó irányba mennek a dolgok?

Kivételes államférfinek nevezitek Horthyt, majd közlitek az izraeli miniszterelnökkel, aki – köztünk szólva szintén nem egy nyeretlen kétéves – hogy mennyire bánjátok azokat a bűnöket, amiket a magyar állam nevében magyar emberek más magyar emberek ellen elkövettek.

Lenyúltátok az emberek magánnyugdíj-pénztárakban tartott megtakarításait, imádkoztok egy jót, és ezzel minden rendben van?

Rogán is rendben van? Farkas Flórián? Az is oké, hogy a legfőbb ügyész felesége alelnökként havonta 5 milliót keres a Magyar Nemzeti Bankban?

Imádkoztok, és akkor minden rendben van?

Összevesztek a fél világgal, magatokra haragítjátok Európát? Nem tűnt föl, hogy hiába vagytok ájtatosak, a ti Fénylő Tekintetű Vezérlőcsillagotok már csak despotákkal barátkozik, mert mások nem állnak szóba vele?

Balog, mondok én neked valamit!

Ha tényleg csak ártani tudtok és szakmányban hazudni, akkor keressetek magatoknak helyettem egy másik bohócot! Imádkozzatok ahhoz, akihez akartok, de engem hagyjatok ki a mocskos játékaitokból!

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .