Így gyűlöli a luxemburgi külügyminiszter Magyarországot

0
1227
Szijjártó Péter magyar és Jean Asselborn luxemburgi külügyminiszter. MTI Fotó

Jean Asselborn luxemburgi külügyminiszter a Stop Soros törvénycsomag kapcsán élesen bírálta a magyar politikát, és azt mondta, hogy amennyiben a magyar kormány így folytatja, megvonhatják a szavazati jogát.

Szijjártó Pélter külügyminiszter mindezt nem hagyta annyiban, és helyretette a nálunk is kisebb ország külügyminiszterét. Szerinte Asselborn mindezt azért mondta, mert „gyűlöli Magyarországot”, elvakult bevándorláspárti, ostoba ember.

Az utóbbi két megállapítással – kellő ismeretek híján – nem vitatkoznánk. Szijjártó vélhetően biztos helyről tudja, hogy a luxemburgi kolléga bevándorláspárti és ostoba. Ez úgy lehet, hogy arrafelé – szemben a magyarországi gyakorlattal – ostoba embereket keresnek a külügyminiszteri  posztra.

Az viszont, hogy Asselborn gyűlöli Magyarországot, minimum véleményes. Soha semmi ilyet nem mondott még a luxemburgi külügyminiszter. Sehol nem utalt arra, hogy Magyarország csúnya lenne, a magyar nők rondák, a magyar borok pedig ihatatlanok.

Jean Asselborn nem szólta le az aranycsapatot, nem mondta Puskás Ferencről, hogy kutyaütő, és azt sem hallottuk tőle soha, hogy a sokat emlegetett pesti viccen nem lehet nevetni.

Legjobb tudomásunk szerint azt sem mondta, hogy a Balarton csúnya, a Dunakanyar felejthető, Budapest pedig nem világváros, hanem, egy ócska falusi kóceráj.

Jean Asseléborn luxemburgi külügyminiszter nem Magyarországot, hanem Magyarország jelenlegi kormányának populista, az Európai Unió normáival szembemenő politikáját kritizálta.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .