Kezdőlap Címkék Asselborn

Címke: asselborn

Így gyűlöli a luxemburgi külügyminiszter Magyarországot

Jean Asselborn luxemburgi külügyminiszter a Stop Soros törvénycsomag kapcsán élesen bírálta a magyar politikát, és azt mondta, hogy amennyiben a magyar kormány így folytatja, megvonhatják a szavazati jogát.

Szijjártó Pélter külügyminiszter mindezt nem hagyta annyiban, és helyretette a nálunk is kisebb ország külügyminiszterét. Szerinte Asselborn mindezt azért mondta, mert „gyűlöli Magyarországot”, elvakult bevándorláspárti, ostoba ember.

Az utóbbi két megállapítással – kellő ismeretek híján – nem vitatkoznánk. Szijjártó vélhetően biztos helyről tudja, hogy a luxemburgi kolléga bevándorláspárti és ostoba. Ez úgy lehet, hogy arrafelé – szemben a magyarországi gyakorlattal – ostoba embereket keresnek a külügyminiszteri  posztra.

Az viszont, hogy Asselborn gyűlöli Magyarországot, minimum véleményes. Soha semmi ilyet nem mondott még a luxemburgi külügyminiszter. Sehol nem utalt arra, hogy Magyarország csúnya lenne, a magyar nők rondák, a magyar borok pedig ihatatlanok.

Jean Asselborn nem szólta le az aranycsapatot, nem mondta Puskás Ferencről, hogy kutyaütő, és azt sem hallottuk tőle soha, hogy a sokat emlegetett pesti viccen nem lehet nevetni.

Legjobb tudomásunk szerint azt sem mondta, hogy a Balarton csúnya, a Dunakanyar felejthető, Budapest pedig nem világváros, hanem, egy ócska falusi kóceráj.

Jean Asseléborn luxemburgi külügyminiszter nem Magyarországot, hanem Magyarország jelenlegi kormányának populista, az Európai Unió normáival szembemenő politikáját kritizálta.

FRISS HÍREK

A Független Hírügynökség kiadásai meghaladják bevételeinket.
A pártoktól független újságírás egyre nehezebb helyzetben van Magyarországon.

A hagyományos finanszírozás modelleket nem csak a politika lehetetleníti el, de a társadalmi kihívások is.

A fuhu.hu fennmaradásához, hosszútávú működéséhez, szerkesztőségünk rászorul támogatásotokra.
Segítségetekkel lehetőség nyílik arra, hogy munkánkat továbbra is az eddig megszokott színvonalon végezhessük tovább.

Ide kattintva megtalálod bankszámlaszámunkat!

NÉPSZERŰ HÍREK