Holló a hollónak: amerikai hackerek az USA érdekei ellen dolgoztak

0
755
wikipedia

Az amerikai hírszerzés, az NSA egykori ászai az Öbölbeli Emirátusok szolgálatába szegődtek, mert remekül megfizették őket a Holló program keretében. Ezt állítja a Reuters hírügynökség, melynek oknyomozó riporterei utánajártak az ügynek.

Exkluzív anyagukban közlik a vizsgálat eredményét: eszerint a 2009 óta működő Holló program számtalan közel-keleti nagyság IPhone-jának a lehallgatására szolgált. Bevetették a Karma nevű informatikai fegyvert, melyet az NSA fejlesztett ki az Egyesült Államokban. Ezzel hallgatták le a többi között Angela Merkel német kancellárt is. Ez akkor derült ki amikor az NSA egyik informatikus sztárja lelépett és Hongkongon keresztül Oroszországba menekült. Edward Snowden leleplezései nyomán Obama elnök bocsánatot kért azoktól a szövetséges állam és kormányfőktől, akiket az USA hírszerzés lehallgatott.

Míg Edward Snowden Oroszországba távozott, az NSA más sztárjai jövedelmezőbb megoldást találtak a Közel Keleten. Elszerződtek az Emirátusokba, ahol a fő feladatuk volt, hogy megfigyeljék a Muzulmán Testvériséget és annak kapcsolatát Katarral és az Al Dzsazira televízióval, melynek az arab tavasz idején különösen nagy szerepe volt az arab világban.

Miközben az Egyesült Államok diplomáciája támogatta az arab tavaszt, az Emirátusok szolgálatában álló hackerek mindent elkövettek, hogy akadályozzák azt. A Reuters csak annyit állapított meg, hogy a hackerek behatoltak számos fontos arab politikus rendszerébe, de azt nem tudta megállapítani, hogy milyen információkat szereztek meg és főként, hogy az Emirátusok vezetői hogyan használták fel azokat?!

Ami tény: az Emirátusok Szaud Arábia és Egyiptom támogatásával akciót indítottak Katar ellen, ahol pedig a legnagyobb USA katonai támaszpont van a térségben. Szaúd Arábia forrófejű trónörököse még katonákat is akart küldeni Katarba, de erről néhány szigorú washingtoni telefonhívás lebeszélte. A Reuters megkérdezte az Egyesült Államok korábbi nagykövetét, hogy mi a véleménye arról, hogy az USA hírszerzés egykori ászai immár keresztbe tettek az amerikai diplomáciának a Közel Keleten? Dana Shell Smith ex nagykövet sietett elítélni a Holló akciót és felhívta a figyelmet arra, hogy a zsoldossá vált egykori hírszerző tisztek súlyos károkat okozhatnak az amerikai diplomáciának a Közel Keleten és másutt.

Katar, hogy megerősítse pozícióit, lepaktált Törökországgal és Iránnal. Mindkét állam jelenleg az amerikai diplomáciával ellentétes irányban tevékenykedik – aktívan együttműködve Oroszországgal! Amióta a Holló program megindult az Egyesült Államok számtalan kisebb-nagyobb vereséget szenvedett el a Közel Keleten. Bár a Reuters összeállítása nem utal rá, de nagyon valószínű, hogy Washington is támogatta a Holló programot, mert az Egyesült Államokban is sokan kételkedtek az arab tavasz sikerében, melyet Obama elnök hirdetett meg 2009-ben Kairóban, de amely végülis csak Tunéziában vezetett el sikeres rendszerváltáshoz míg a többi arab országban visszatért a régi rendszer //Egyiptomban/ vagy az anarchia az úr – mint Libiában – illetve polgárháború dúl, melyben orosz támogatással felülkerekedtek az USA ellenfelei. (Szíria)

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .