Hogy került a koronavírus Vuhan városába?

0
1445
Facebook

Peking és Washington egymást vádolja a koronavírus járvány miatt. A kínaiak ugyanis szorgosan keresik a nullás sorozat számú vírus hordozót, és nem találják! Ő az első ember, akitől a korona vírus járvány kiindult még valamikor november közepén.

A kínaiak kezdetben titkolták ezt, sőt azt az orvost megfenyítették, aki elsőként hívta fel a figyelmet a koronavírusra. Trump szerint ez a végzetes elhallgatás vezetett a világ járványhoz. Peking azonban másképp látja a dolgot:

“Lehetséges, hogy az amerikai hadsereg hozta Vuhanba a korona vírust!”

Ezt írta Twitteren a kínai külügy egyik szóvivője. “Az USA tegye közzé az ezzel kapcsolatos információkat! Amerika magyarázattal tartozik Kínának!” Később a szorgos külügyi tisztviselő egy cikket osztott meg, amely azt írta, hogy a koronavírus eredetileg az Egyesült Államokból származik. Kis szépséghibája a cikknek, hogy egy olyan portálról jött, ahol összeesküvés elméletek látnak rendszeresen napvilágot – írja a New York-i Bloomberg.

Szavak háborúja Peking és Washington között

A pekingi külügy első számú szóvivője azt nyilatkozta a korona vírusról, hogy tudományos vitát kell folytatni annak eredetéről. Megkérdezték tőle , hogy mit gondol külügyes kollégája Twitter üzenetéről , mely nyíltan Amerikát vádolja a vírus elterjesztésével. Ez lenne a hivatalos pekingi álláspont ? Mire a pekingi szóvivő visszakérdezett : vajon azok az amerikai szóvivők , akik a legutóbbi időben rágalom kampányt folytattak Kínával szemben, ők a washingtoni kormány álláspontját fejezték ki?!

Trump a fő rágalmazó

Az amerikai elnök kezdetben lekicsinyelte a korona vírus járvány hatását, de a fejlemények hatására gyorsan váltott: szigorú intézkedéseket jelentett be. A többi között azt, hogy 26 európai állam polgárai nem léphetnek az USA területére. Az intézkedése 30 napig van érvényben. Trump, aki az újraválasztásért harcol, gyorsan bűnbakot is keresett: Kína a hibás! Miért ? Mert sokáig eltitkolta a világ elől a járvány súlyosságát! Ez tavaly igaz volt amikor Vuhanban megrótták azt az orvost, aki jelezte a korona vírus veszélyt, de a kínaiak is váltottak: nyíltan felvállalták a vírus elleni küzdelmet – brutálisan karanténba zárva a 11 milliós Vuhant és néhány más kínai települést. A könyörtelen módszerek eredményesnek bizonyultak: már Hszi Csinping elnök is elmerészkedett Vuhanba, hogy bejelentse a járvány legyőzését.

Ki terjeszti az összeesküvés elméletet?

A New Yorki Bloomberg utánanézett annak, hogy ki is az a külügyi tisztviselő, aki nyíltan megvádolta az Egyesült Államokat azzal, hogy a korona vírust szándékosan csempészték be a Mennyei Birodalom központjába, Vuhanba?

Csao Licsien, aki jelenleg helyettes szóvivő Pekingben korábban szolgált Washingtonban és Iszlámábádban is. Mindkét helyen meglehetősen sarkos megjegyzéseket tett az Egyesült Államokra – Twitteren.

Nem hivatalosan Amerikában meg is kérték a nagykövetet, hogy rúgja ki őt, de nem pontosan ez történt: Pekingben előlépett, mert ő lett a hivatalos álláspontot megfogalmazó szóvivő egyik helyettese! A pekingi diplomácia talán ezzel is jelezni akarja Trumpnak: a maga részéről éppúgy készen áll nem ortodox módszerek alkalmazására mint az Egyesült Államok elnöke!…

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .