Hitler el akarta pusztítani az észak-amerikai zsidókat is

0
1499
wikipedia

Ez derül ki egy könyvből, mely a náci diktátor könyvtárából származik. A zsidó közösségek és szervezetek leírását tartalmazza: rajta Adolf Hitler exlibrise. A könyvet egy Heinz Kloss nevű náci nemzetiség szakértő állította össze 1944-ben. Ekkor már javában folyt az európai zsidóság kiirtása, melyre Adolf Hitler adott utasítást. Hatmillió európai zsidó vált a holokauszt áldozatává a nácik által megszállt területeken.

Hitler minden bizonnyal ezt a politikát akarta folytatni Kanadában és az Egyesült Államokban is – hangsúlyozza Rebecca Margolis professzor asszony, aki a judaisztikai kutatások legelismertebb szakértője Kanadában. Heinz Kloss feladata az volt, hogy a két nagy bevándorló országban: Kanadában és az Egyesült Államokban nemzetiségi mutatókat állítson össze. Fő kutatási területe az Észak Amerikában élő német közösség volt. Őket a Hitler és társai szerették volna megnyerni és fellázítani a demokrácia ellen. Ez nem sikerült, de több náci szervezet is alakult az Egyesült Államokban és Kanadában. Őket meg is látogatta Heinz Kloss még a harmincas évek során. A tőlük szerzett adatok alapján állította össze könyvét az Észak Amerikában élő zsidók közösségeiről és szervezeteiről.

Hitler lebecsülte az Egyesült Államokat

A soknemzetiségű és sokvallású Amerikát és Kanadát Hitler nem tartotta igazán veszélyesnek a saját rendszerére nézve. Különösen azután nem, hogy a japánok megtámadták Pearl Harbourt. A náci diktátor úgy vélte: az Egyesült Államokat leköti Japán, melynek fanatikus hadserege sokkal jobban felkészült a háborúra mint az USA. Aztán kiderült 1944-ben, hogy ebben is tévedett: az angolok mellett partra szálltak Franciaországban az amerikaiak és a kanadaiak is. Eisenhower tábornok, a nyugati szövetséges erők főparancsnoka megtekintette a buchenwaldi koncentrációs tábort. Majd elrendelte, hogy a helyi német lakosság maga is tegye ugyanezt, szembesüljön a holokauszt-tal. Melyet a nácik az egész világon meg akartak valósítani amint azt egy most előkerült könyv tanúsítja Adolf Hitler könyvtárából – írja a Deutsche Welle német közszolgálati portál.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .