Hazamehet Gyárfás Tamás

0
911
Gyárfás Tamás, miután kiengedték az őrizetből. MTI Fotó: Koszticsák Szilárd

A Fővárosi Főügyészség nem indítványozza előzetes letartóztatását, ezért szabadlábon védekezhet Gyárfás Tamás, akit azzal gyanúsítanak, hogy ő adott megbízást Fenyő János meggyilkolására húsz évvel ezelőtt. De, ahogy írják: a megalapozott gyanút fenntartják ellene.

A Fővárosi Főügyészség azt közölte, hogy elbírálták a Gyárfás által a gyanúsítás és az őrizetbe vétel ellen tett panaszt, és úgy döntött, hogy

a megalapozott gyanú fennáll,

kihallgatásakor a bűnügyi őrizetbe vétel törvényi feltételei is megállapíthatók voltak, ezért a panaszokat elutasította.

Ugyanakkor úgy döntöttek, hogy nincs szükség a legsúlyosabb kényszerintézkedés, az előzetes letartóztatás indítványozására, ezért

Gyárfás házi őrizetének elrendelésére tesz indítványt, nyomkövető technikai eszköz alkalmazása mellett.

Az ügyészség szerint ezt a gyanúsított eddigi élete és a most mutatott együttműködő magatartása miatt látták elegendőnek. Erről holnap dönt a Budai Központi Kerületi Bíróság.

A büntetőeljárási szabályok szerint, ha az ügyészség nem kéri az előzetes letartóztatást, akkor az őrizetbe vételt is meg kell szüntetni. Ennek megfelelően Gyárfás hazamehet, de holnap meg kell jelennie a bíróságon.

Előzetes letartóztatást akkor lehet kérni, amennyiben “fennáll a szökés-elrejtőzés, a bűnismétlés, valamint a tanúk befolyásolásának veszélye”.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .