Gyűlöletkampány folyik Hódmezővásárhelyen a Fidesz-KDNP szerint

0
520

A Fidesz és a KDNP visszautasítja Márki-Zay Péter gyűlöletkampányát – jelentette ki Bálint Gabriella, a KDNP helyi elnöke pénteken Hódmezővásárhelyen. A függetlenként induló jelölt viszont tételesen cáfolta a vádakat.

Bálint Gabriella szerint a napokban az összellenzéki támogatású, magát függetlennek valló jelölt átlépett egy vonalat – írja az MTI. A KDNP helyi elnöke ezzel arra a csütörtökön a kormánypárti sajtóban elterjedt hírre utalt, miszerint Márki-Zay Péter egy fórumán arról beszélt, hogy eljött az ideje a forradalomnak, és “nem akarom mondani, hogy a kandelábereket mire lehet még használni a plakátok ragasztásán és helyezésén kívül”. Bálint Gabriella erre úgy reagált, hogy a magát mélyen vallásosnak mutató jelöltről kiderült, hogy erőszakos, kirekesztő és gyűlöletet szít. Nem lehet olyan polgármestere a városnak, aki a vásárhelyiek egyik felét lámpavasra akarja akasztani, aki erőszakos cselekményeket helyez kilátásba – mondta.

Hozzátette, hogy Márki-Zay Péter azt is bejelentette, hogy Gulyás Mártonékat Hódmezővásárhelyre hívja, a független jelölt szerint viszont mindez nem igaz. Facebook-oldalán megjelent pénteki közleményében arról írt, hogy “a Fidesz rágalmait kozvetítő helyi és országos sajtóban két újabb képtelenség jelent meg az egyik lakossági fórumommal kapcsolatban”. Azt állítja, hogy senkit nem buzdított erőszakos cselekményre, és kifejezetten minden országos politikai szerveződést, hogy ne jöjjenek Hódmezővásárhelyre kampányolni. “Ma reggel (életemben először) beszéltem Gulyás Mártonnal telefonon, és megtudtam, hogy értesülésemmel szemben soha nem is tervezte, hogy a választásra Vásárhelyre jöjjön” – írta Márki-Zay. A február 25-i időközi választáson független induló polgármesterjelölt a FüHü-nek nemrég arról beszélt, hogy mintegy 20 százalékra becsülhető azon vásárhelyiek aránya, akik megalkuvásból szavaztak a Fideszre, és akik életképes alternatívát látva megmozdulhatnak.


Hódmezővásárhelyen Almási István (Fidesz-KDNP) polgármester halála miatt kellett időközi választást kiírni. A jövő hét végén esedékes választáson a Fidesz-KDNP jelöltjeként Hegedűs Zoltán jelenlegi alpolgármester, független jelöltként pedig Hernádi Gyula orvos és a közgazdász Márki-Zay Péter indul, aki mögé az ellenzék is beállt.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .