Fáklyáznak Tuzséron

0
90
Forrás: katasztrófavédelem

Veszélyes robbanóanyagot szállított az a jármű, amely még a múlt héten borult árokba két szabolcsi település, Tuzsér és Komoró között. A Romániába tartó tartálykocsi épphogy elhagyta a fényeslitkei átfejtőt, amikor a vasúti sínek közelében felborult, majd az árokba fordult. Vezetője életét vesztette.

A műszaki mentésidejére a baleset helyszínét 750 méteres körzetben lezárták, az ott lakóknak – 30 embernek – egy időre el kellett hagyniuk otthonukat. A veszélyes anyag több mint 90 százalékát sikerült a szakembereknek átfejteniük egy másik szállító járműbe, a maradék alig tíz százalékot a helyszínen semmisítik meg augusztus elsején.

Fáklyázást végeznek, a munkálatokat hang- és fényhatás kísérheti, de a katasztrófavédelem megyei szóvivője, Dóka Imre megnyugtatott: ez sem a környezetre, sem a lakosságra nem jelent veszélyt, így a két településen a további mentési műveletek során lakosságvédelmi intézkedésre előreláthatólag nem lesz szükség.

A fáklyázás ideje alatt a vasúti közlekedést sem korlátozzák, a 4145-ös számú út (régi 4-es) Tuzsér és Komoró közötti szakaszán viszont a teljes útzárat továbbra is fenntartják.

A műszaki mentés befejezéséről és az útzár megszüntetéséről a lakosságot tájékoztatják.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..