Értelmiségi találkozót szervez Botka László

1
4306

„Demokrata gondolkodóknak” küldött meghívót az MSZP miniszterelnök-jelöltje, aki új „politikai-társadalmi víziót” alkotna.

MTI Fotó: Mohai Balázs

Értelmiségi találkozót szervez augusztus végére, erről is beszélt országjárása első állomásán, Tiszaújvárosban Botka László.

A FüHü birtokába jutott az erre szóló meghívó szövege.

Ebben Botka László, a levelet miniszterelnök-jelöltként és szegedi polgármesterként is aláírta, „kedves barátaimnak” nevezve a megszólítottakat, azt írja, hogy

„az Orbán-rendszer kétségbeesett erőfeszítéseket tesz politikai és gazdasági hatalma megőrzésére, de egyre többen fordulnak el tőle.”

Szerinte az a kérdés, hogy létre lehet-e hozni egy új politikai centrumot, amely

„nem csak magához vonzza az elégedetlen állampolgárok millióit, hanem egyúttal egy demokratikus és igazságos ország jövőképét is képviseli.”

Botka László azt is írja, hogy szerinte a fordulatban „kulcsszerepet kell játszania a magyar baloldalnak és minden demokrata gondolkodónak.” Olyan politikai-társadalmi víziót akar alkotni, amely több szabadságot és egyenlőséget kíván.

Ehhez kér segítséget, ezért hívja, ahogy fogalmaz, beszélgetésre és véleménycserére a megszólítottakat.

A találkozó augusztus 26-án, Szegeden lesz. Úgy tudjuk, a meghívót több ismert értelmiségi, közéleti személyiség megkapta.

Botka Tiszaújvárosban azt is mondta, az a célja, hogy mind a 106 körzetben egyetlen ellenzéki jelölt legyen, és folyamatosan egyeztet, hogy kik legyenek ezek. Arról is beszélt, hogy hamarosan megnevezi azokat, akik szerepet kaphatnak egy baloldali kormányban.

Fotó: MTI / Mohai Balázs

Vagyis, úgy tűnik, hogy Botka László, a sorozatos viták, konfliktusok után (ezekről itt, itt és itt írtunk),

most megpróbál támogatókat gyűjteni maga köré, és így akarja megerősíteni pozícióját.

Ezzel azonban lehet, hogy elkésett. Az elmúlt hónapok ugyanis leginkább az MSZP-n belüli harcokról, és a baloldali pártok közötti vitákról szóltak, amivel értékes időt veszítettek. Ráadásul még most sem arról van szó, hogy eldöntenék, ki kivel és hogyan köt szövetséget, milyen lesz a közös program, kik indulnak majd a mandátumokért, hanem csak „beszélgetnének” erről. Márpedig

minél tovább várnak ezzel, annál kevesebb idő lesz felépíteni a jelölteket, megismertetni őket és a programot a választókkal.

A kormánypropaganda viszont továbbra is dübörög.

1 hozzászólás

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .