Egyre többen vádolják zaklatással Kevin Spacey-t

0
866

Húsz, az Old Vic színházban dolgozó ember vádolta meg zaklatással Kevin Spacey-t. A színház vezetése bocsánatot kért, hogy ilyesmi megtörténhetett.

A zaklatási ügyek 1995 és 2013 között történtek, ám ezek közül korábban mindössze egyetlen ügyről szerzett tudomást a színház vezetése. A most bejelentést tevők mindegyike férfi volt, és egyikük sem számolt be szexuális erőszakról.

A színház szerint azért nem robbant korábban a botrány, mert

Kevin Spacey körül egyfajta kultstátusz alakult ki, ez tartotta vissza az áldozatokat.

Spacey 2004 és 2015 között volt a színház művészeti igazgatója. A mostani igazgató, Matthew Warchus azt mondta: a felmerült vádak sokuk számára megrázó és felkavaró újdonsággal szolgáltak. Szerinte „helytelen, igazságtalan és felelőtlen lenne azt állítani, hogy a színházban mindenki tudott Spacey viselkedéséről”.

A színház bocsánatot kért azért, hogy olyan környezetet hozott létre, amelyben ilyesmi előfordulhatott, és ígéretet tett arra, hogy ezen változtat.

A Harvey Weinstein hollywoodi producer botránya nyomán elindult lavina október végén érte el Kevin Spacey-t, akit először Anthony Rapp vádolt meg azzal, hogy a nyolcvanas években, 14 éves korában szexuálisan zaklatta.

Azóta

a sztár több további áldozata is megszólalt,

köztük a Netflixnél forgatott House of Cards (Kártyavár) nyolc alkalmazottja, akik ugyancsak szexuális zaklatással vádolták. A Netflix válaszul először bejelentette, hogy felfüggeszti a hatodik évad forgatását, majd kirúgta Spacey-t, és a Gore Vidal amerikai íróról szóló, Spacey-vel készült életrajzi filmet sem mutatja be. A világ összes pénze című Ridley Scott-filmből pedig kivágták jeleneteit és Christopher Plummerrel forgatják azokat újra.

A színész közben bejelentette, hogy kezelésre van szüksége, és visszavonult a nyilvánosság elől.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .