Egyre többen írják alá a petíciót az emberséges társadalomért

1
1031

Szombat reggelig már több mint háromezren írták alá azt a petíciót, amelyet néven ugyan nem nevezve, de az Őcsényben történtek miatt indította útjára pénteken Beer Miklós váci püspök, Veiszer Alinda, televíziós szerkesztő-műsorvezető,  Hajós András, szociológus, énekes, dalszerző, Gundel Takács Gábor újságíró és Gégény István hitoktató, a Szemlélek blog elindítója.

A petíció – amelynek teljes szövege itt olvasható – szerint az elmúlt napokban drámai képet kaphattunk arról, hogy az idegenellenesség, a félreértések és indulatok elhatalmasodása hová vezet:

olyan társadalommá lettünk, amelyben az előbbi értékeket bármikor felválthatja az ismeretlentől való félelemből fakadó agresszió, ahol a vitás helyzeteket bicskával, téglával oldják meg az egyébként békés állampolgárok.

Mindannyiunk közös érdeke, hogy megvédjük hazánkat, hogy a határainkat ellenőrizzük, hogy tudjuk, kik jönnek hozzánk, kikkel osztjuk meg az életünket. Ugyanígy közös érdekünk, hogy megvédjük az emberséges társadalom határait. Az elmúlt napokban ezt az intézményt érte olyan támadás, amely ellenreakció nélkül önpusztító folyamatok sorát eredményezheti.

„Aki a továbbiakban aláírja ezt a petíciót, velünk együtt elkötelezi magát, hogy saját környezetében megkeresi, kialakítja azokat a fórumokat és eszközöket, amelyek segítségével közösen megoldást találhatunk a nemzetünket érintő súlyos kihívásokra.”

 

Mint a Független Hírügynökség is beszámolt róla, a Tolna megyei Őcsényben a helyi panziótulajdonos nyaralni hívott néhány, Magyarországon legálisan tartózkodó menekült gyereket és édesanyjukat – ez azonban annyira felháborította a helyiek egy részt hogy durva hangulatú falugyűlésen tiltakoztak, a panziótulajdonos kocsijának a kerekeit kiszúrták. A helyzet odáig fajult, hogy a polgármester lemondott.

Orbán Viktor kormányfő az ügyre reagálva kifejtette, hogy  “a magyar ember szereti a gyerekeket”, és az elesetteket mindig szívesen segíti, de “annyit hazudoztak migránsügyben, hogy ha azt mondják, hogy gyerekek fognak jönni, arra azt mondja a magyar: először gyerekek, aztán a szülők, aztán családegyesítés, és ott vagyunk a bajban”.

NAGYON HELYES, HOGY HATÁROZOTTAN, HANGOSAN ÉS ÉRTHETŐEN FEJEZTÉK KI A VÉLEMÉNYÜKET

-jelentette ki a Orbán Viktor az MTI szerint.

Lázár János sem fogalmazott sokkal finomabban, egyben véleméynt mondott az őcsényiekről is. Ő azt mondta, hogy “Abban lehet felelősségünk, nekem is, hogy amikor politikusként megszólalok, világos különbséget kell tenni bevándorlók, illegális bevándorlók és menekültek között.”

 

De úgy gondolja,

A KORMÁNY ÁLTAL SOROZATBAN INDÍTOTT MENEKÜLTELLENES KAMPÁNYOKNAK NINCS SZEREPE AZ ILYEN INCIDENSEKBEN:Eleve ilyen a magyar társadalom.

A FüHü véleménycikkeit ide és ide kattintva találja a témában.

1 hozzászólás

  1. A Petíció egy politikai támadás a Magyar Kormány ellen! Azok, akik Őcsény lakosait lelki terror alatt tartják sok minden IGAZSÁGOT elhallgatnak a Nyugati RÉMÁLOMRÓL, AMI A MIGRÁNSOK KULTÚRÁLIS ÉS VALLÁSI MÁSSÁGÁBÓL FAKADNAK! A Nyugati terror, lopások, erőszak, autók felgyújtása …. számának a drasztikus megszaporodása összefügg a migránsok megjelenésével Nyugaton! A Petíció megfogalmazói elfelejtik megírni azt, hogy egy BEFOGADÓ és egy HÓDÍTÓ KULTÚRA TALÁLKOZÁSAKOR KONFLIKTUSOK ALAKULHATNAK KI, AMELY HOSSZABB TÁVON ÉS A MIGRÁNSOK SZÁMÁTÓL FÜGGŐEN A BEFOGADÓ TÁRSADALOM ELTÜNÉSÉT/ELNYOMÁSÁT IS JELENTHETI.

    A PETÍCIÓ MEGFOGALMAZÓI SOK MINDENRŐL HALLGATNAK!!

    EZÉRT, ÁLL KI A MAGYARSÁG TÖBBSÉGE A MAGYAR KORMÁNY MELLETT (ÉS AZ ŐCSEIEK MELLETT ÚGYSZINTÉN), AMELY A LEGHUMÁNUSABB MEGOLDÁST JAVASOLJA/JAVASOLTA A HELYBELI MEGOLDÁST!!

    A PETÍCIÓ MEGFOGALMAZÓI SZÁMÁRA EZ TELJESEN LÉNYEGTELEN ÉS EGYÁLTALÁN NEM EMLÍTIK MEG EZT A MEGOLDÁST!!!!

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .