Egy súlyosan beteg rajongó már megnézhette a Valami Amerika 3-at

0
556
Hujber Ferenc, Pindroch Csaba és a Valami Amerikában újoncnak számító Stohl András. Fotó: Wlcsek András

Csak jövő héten kerül a mozikba a Valami Amerika új része, de egy rajongó már jóval a premier előtt megnézhette, milyen lett: Herendi Gábor rendező és a Tamást alakító Pindroch Csaba személyesen mutatta meg a filmet a gyógyíthatatlan betegsége miatt ágyhoz kötött Csorba Dávidnak.

A 25 éves Csorba Dávid Duchenne-féle izomelhalásos betegsége miatt mozogni és beszélni sem képes, lélegezni is csak lélegeztetőgéppel tud. Az ujjait kicsit tudja mozgatni, a külvilággal ezért számítógépen keresztül kommunikál. Mivel hatalmas filmrajongó, és a magyar filmek közül a Valami Amerika-sorozat a kedvence, édesanyja felvette Herendi Gáborral a kapcsolatot. A rendező Pindroch Csabával együtt vállalta, hogy személyesen vetíti le a filmet Dávidnak, aki nagyon viccesnek találta az új részt. Azt pedig, hogy magukkal az alkotókkal nézhette meg a filmet, úgy kommentálta, hogy neki ez tényleg egy kis Valami Amerika volt. Herendi Gábor pedig azt mondta a Csorba Dávidnál tett látogatás után, hogy ezért érdemes filmet csinálni, hogy az ember részese lehessen mások boldogságának.

A premier előtti magánvetítés mellett a stáb adománnyal is szeretné segíteni a családot, ezért Weiler Péter a forgatáson készült werkrazjaiból árverést tartanak, az ebből befolyó összeget pedig Dávid fejlesztésére és segédeszközeinek vásárlására fordítják.

Herendi Gábor, Pindroch Csaba és Csorba Dávid. Fotó: Wlcsek András

A Valami Amerika 3 február 15-én kerül a mozikba, a jól ismert szereplőkkel. Pindroch Csaba, Szabó Győző, Hujber Ferenc, Szervét Tibor, Ónodi Eszter és Oroszlán Szonja mellett a második részben csatlakozó Csuja Imre és Tompos Kátya is feltűnik. Az új részben rajtuk kívül Pokorny Lia, Stohl András, László Zsolt, Nagy Ervin, Ganxsta Zolee és Scherer Péter is fontos szerepet kapott.

A Valami Amerika 3 története ezúttal úgy tűnik, kiszakad a film és a színház világából. De van ami nem változik: három testvér, Tamás (Pindroch Csaba), Ákos (Szabó Győző) és András (Hujber Ferenc) ismét Alex (Szervét Tibor) miatt kerül bajba, és egy milliókat érő, lopott bélyeg lesz a konfliktus fő forrása.

A legújabb trailer itt látható:

És egy werkfilmszerű is készült:

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .