A DK-Szolidaritás támogatja Mellárt, a Jobbik nem

0
754

Kibontakozni látszik egy szélesebb ellenzéki támogatás Mellár Tamás mellett. Az MSZP után ma a Demokratikus Koalíció is tudatta, hogy ők is a közgazdász professzort, a Központi Statisztikai Hivatal volt elnökét, Orbán Viktor korábbi tanácsadóját támogatják Baranya megyei 1-es választókerületben. A Jobbik kitart saját jelöltje mellett.

 

Az MSZP és a Demokratikus Koalíció koordinált indulásról szóló megállapodása alapján a Baranya megyei 1-es választókerületben az MSZP adja a demokratikus ellenzék jelöltjét, s az MSZP úgy döntött, hogy a körzetben Mellár Tamás független jelöltet támogatja. A DK a döntéssel egyetért, Mellár Tamás jelöltségét és megválasztását támogatja – tudatta a párt közleménye.

A Jobbik sajtóosztályán a Független Hírügynökség megkeresésére azt mondták: miként az összes 106 körzetben, úgy ebben is saját jelöltjük van, s ki is tartanak mellette.

Mellár Tamás korábban a FüHü-nek adott interjújában azt mondta:„csak akkor vagyok hajlandó indulni, ha érzem, hogy mögém állnak az ellenzéki pártok. Erre csak ráerősített a Közös Ország Mozgalom kezdeményezése, hogy közvélemény-kutatók által mérik fel mind a 106 egyéni körzetben az egyes potenciális jelöltek támogatottságát, ami után egyetlen jelölt maradhatna állva, s azt közösen indíthatnák a pártok a siker reményében. Én állok e megmérettetés elébe. „

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .