Covid riadó Kína északnyugati nagyvárosában, Lancsouban

0
1010
wikipedia

Hat új Covid fertőzöttet találtak Kanszu tartomány fővárosában, és ez azért aggasztja különösen a kínai hatóságokat, mert ebben a tartományban van az ország legfontosabb űrközpontja.

A 4 milliós Lancsou polgárai csakis különleges engedéllyel hagyhatják el a várost, ahol minden olyan helyet bezártak, ahol zárt térben sokan gyűlhetnek össze – írja a pekingi Global Times. Az újság arról is beszámol, hogy szabad téren sem szabad gyülekezni, a vallási rendezvényeket sem lehet megtartani. Sőt, a vallási intézményeket is lezárták.

Kína nyugati részén elég sok muzulmán él, akik számára a vallási élet hétköznapi gyakorlatnak számít.

wikipedia

A Nagy Testvér figyel

A lakóhelyüket elhagyó polgárokat szigorúan ellenőrzik, adott esetben tesztelik őket. A szigorú ellenőrzést most a Covid 19 járvánnyal igazolják Kínában, de a lakóházakban a folyosókon már korábban is kamerákat helyeztek el, hogy meg tudják figyelni: ki mit csinál a lakótelepeken. A lakásokon belül nincsenek kamerák – állítják a hatóságok, de erről sok ellenzéki nincsen meggyőződve.

A szórakozó helyek megfigyelése is 24 órán keresztül zajlik. Ehhez óriási értékelő apparátus szükséges a rendőrségen, ahol mindinkább a mesterséges intelligenciát hívják segítségül a hatalmas adatmennyiség feldolgozásához és értékeléséhez.

Lancsouban minden szórakozó hely bezárt, a kínaiak kedvelt játékukat, a mahdzsongot sem játszhatják a játék termekben.

Aki fertőzött, menjen azonnal a „láz klinikára”!

Ha valaki lázas, köhög, fáradékony, elveszítette a szaglását, hasmenése van vagy egyéb olyan problémával küzd, amely Covid gyanús lehet, akkor azonnal orvoshoz kell fordulnia! Ezeket az úgynevezett „láz klinikákat ” a járvány idején hozták létre a lakótelepeken, hogy teszteljék a Covid gyanús eseteket. Ha valakit kezelnek, akkor el kell kerülnie a tömegközlekedési járműveket és állandóan tájékoztatni kell a hatóságokat arról, hogy hol jár és kivel találkozik – írja a pekingi Global Times, amely a Kínát vaskézzel kormányzó kommunista párt angol nyelvű portálja.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .