Kezdőlap Címkék The Lancet Infectious Diseases

Címke: The Lancet Infectious Diseases

Az mRNS vakcina terhes nőknek is ajánlott

Egy új tanulmány szerint négy százalékkal több be nem oltott terhes nőnek egészségügyi szövődményei voltak, mint azok a terhes nők, akik egy hét elteltével megkapták a COVID-19 elleni mRNS-oltást.

A The Lancet Infectious Diseases folyóiratban pénteken megjelent nagyszabású kanadai tanulmány szerint a COVID-19 mRNS vakcina terhesség alatt is teljesen biztonságos.

A Kanadai Egészségügyi Kutatóintézetek és a Kanadai Közegészségügyi Ügynökség által végzett szakértői vizsgálat során az egészségügyi eseményeket hasonlították össze az új koronavírus ellen  beoltott és be nem oltott terhes nők csoportjai között.

A tanulmány egyik következtetése az volt, hogy egy héten belül a második adag mRNS oltóanyagot megkapó ​​terhes nők 7,3%-a tapasztalt olyan egészségügyi tüneteket, amelyek miatt kimaradtak a munkából, iskolából vagy orvosi ellátásra szorultak. 11,3%, akik így éreztek, de nem kaptak oltást – ez 4%-kal több

„A miénkhez hasonló nagyméretű, megfigyeléses vizsgálatok elengedhetetlenek ahhoz, hogy megfelelően megértsük a várandós nőknél előforduló káros egészségügyi események arányát a különböző dózisú COVID-19 oltás után” – folytatta.

“A COVID-19 vakcina bevezetésének korai szakaszában a terhesek körében alacsony volt az oltásfelvétel az adatok hozzáférhetőségével és az oltásbiztonsággal kapcsolatos aggodalmak miatt.”

Minden nő, aki részt vett a vizsgálatban, nagyjából azonos korcsoporthoz tartozott.

Korábban is javasolták a COVID-oltás beadását várandós nők számára, és az egészségügyi szakemberek többször is eloszlatták már azt a téves információt, hogy ez veszélyes a magzatra.

FRISS HÍREK

A Független Hírügynökség kiadásai meghaladják bevételeinket.
A pártoktól független újságírás egyre nehezebb helyzetben van Magyarországon.

A hagyományos finanszírozás modelleket nem csak a politika lehetetleníti el, de a társadalmi kihívások is.

A fuhu.hu fennmaradásához, hosszútávú működéséhez, szerkesztőségünk rászorul támogatásotokra.
Segítségetekkel lehetőség nyílik arra, hogy munkánkat továbbra is az eddig megszokott színvonalon végezhessük tovább.

Ide kattintva megtalálod bankszámlaszámunkat!

NÉPSZERŰ HÍREK