Vádlott lett a Pintérre utazó Jakubinyi

0
1002
Forrás: Pixabay

A férfi arra akart rávenni egy ügyvédet, hogy védencét győzze meg: vigyen külföldre néhány Pintér Sándor belügyminiszterrel kapcsolatos iratot.

Az 58 éves J. Róbert idén márciusban kereste fel az ügyvédet, azzal, hogy polgári jogi kérdésben tanácsot kérjen. A személyes találkozón azonban előhozakodott a valódi témával, mégpedig, hogy vegye rá az emberölési kísérlettel vádolt férfit a külföldi útra. Az ügyvéd nemet mondott, ezért a másik előbb megfenyegette, majd 20 milliót ajánlott a munkáért.

Az egyelőre nem tisztázott, hogy az iratok külföldre szállításával

miért pont ezt az embert szerette volna megbízni, amikor emberölés kísérlete miatt már folyik a bírósági tárgyalása, és csak nyomkövetővel engedték házi őrizetbe.

A debreceni férfit a Nemzeti Nyomozó Iroda munkatársai március 14-én fogták el. Luxusvillájában asztali számítógépeket, laptopokat, merevlemezeket, SIM kártyákat, pendrive-okat, CD-ket és a bűncselekményekkel összefügésbe hozható feljegyzéseket foglaltak le.

 A fuhu.hu úgy tudja, hogy J. Róbert nem más, mint Jakubinyi Róbert, aki a Gyurcsány-féle titkosszolgálat egyik legismertebb botrányának, az Egymásért Alapítvány ügyének kulcsfigurája.

Az alapítvány az adó elkerülése végett adományként tüntetett fel több milliárd forintnyi Ázsiából származó árucikket, mely nem sokkal később a hipermarketek polcain landolt.

A futár T. György, azaz Tanyi György lett volna, akit azóta 11 évnyi fegyházra ítéltek a Kerepesi úti ügetőn történt merényletkísérlet miatt, amikor is Lakatos Csaba fogathajtót akarták kivégezni. Tanyi két testvérét, Jánost és Józsefet is 8-8 évre ítélte a fővárosi Törvényszék, a negyedrendű vádlott négy évet kapott.

Az előzetes letartóztatásban lévő gyanúsítottból most vádlott lett, az elfogását itt nézhetik meg:

http://www.police.hu/hu/hirek-es-informaciok/legfrissebb-hireink/bunugyek/a-miniszterre-utazott

 

 

 

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .