Kezdőlap Címkék Ostrava

Címke: Ostrava

Szinte kivégzések voltak Ostravában

Öngyilkos lett az ostravai ámokfutó. Kilenc embert lőtt meg, hatan meghaltak. Áldozatait szinte kivégezte. Valószínű, hogy elégedetlen korábbi beteg volt a tettes.

Az ostravai oktató kórházban történt lövöldözés elkövetője autójában öngyilkos lett, főbe lőtte magát – közölte frissített tudósításában a Euronews. A halálos áldozatok számáról ellentmondóak a jelentések. Először úgy szóltak a hírek, hogy a helyszínen élet vesztett négy ember után elhunyt a két sérült is. A páneurópai tévécsatorna viszont egy kórházi orvosra hivatkozva hét halottról tud. Ezzel szemben az iDNES.cz a kórház igazgatóját, Jiří Havrlantot idézve

a támadó összesen kilenc embert lőtt le, hat meghalt.

Az áldozatok között négy férfi és két nő volt, mind a kórház betege. A cseh jelentés szerint a három sérült egyike fejlövéssel, életveszélyes állapotban az intenzív osztályon van.

Az idézett cseh forrás szerint a támadó a traumatológia várótermébe lépett be, a gyerekeket kirángatta onnan, majd a bennlévőkre nyitott tüzet 9 mm-es kézifegyverrel. Szinte kivégezte áldozatait,

közelről fejre és nyakra célzott.

A lövöldözés után evakuálták a kórházat, a kommandósok pedig elindították a hajtóvadászatot. A cseh jelentés szerint négy órával később egy rendőrségi helikopter megtalálta a menekülő tettes autóját. A merénylő ekkor főbe lőtte magát.

Róla annyit közöltek, hogy 42 éves, opavskói lakos és nem volt engedélye lőfegyverhez. Fél órán át próbálták újjáéleszteni, de nem sikerült. Azóta azonosították V. Ctirad építőmérnökként.

Azóta az is kiderült, hogy a kórház egy korábbi páciense volt a tettes (ezt Andrej Babis miniszterelnök el is mondta), aki úgy vélte, nem bántak vele megfelelően. A cseh miniszterelnök arról is beszélt, hogy

hazament édesanyjához, bejelentette, hogy megölt embereket, aztán távozott azzal, hogy öngyilkos lesz.

Kollégáit megdöbbentette az eset, nem ilyennek ismerték.

Az ostravai Oktató Kórházban nem sokkal reggel hét órakor hallották az első lövéseket, az egyik járóbeteg osztályon. A rendőrség 7:19-kor kapott értesítést a lövöldözésről, az első járőr 7:24-kor érkezett a helyszínre. Öt perc múlva a bevetési egység is a helyszínre ért.

Jan Hamáček cseh belügyminiszter a merénylet után közölte, hogy a gyors reagálású egységek a helyszínen vannak, és helikoptereket is bevetnek a merénylő utáni kutatás során.

FRISS HÍREK

A Független Hírügynökség kiadásai meghaladják bevételeinket.
A pártoktól független újságírás egyre nehezebb helyzetben van Magyarországon.

A hagyományos finanszírozás modelleket nem csak a politika lehetetleníti el, de a társadalmi kihívások is.

A fuhu.hu fennmaradásához, hosszútávú működéséhez, szerkesztőségünk rászorul támogatásotokra.
Segítségetekkel lehetőség nyílik arra, hogy munkánkat továbbra is az eddig megszokott színvonalon végezhessük tovább.

Ide kattintva megtalálod bankszámlaszámunkat!

NÉPSZERŰ HÍREK