Kezdőlap Címkék öngyilkos

Címke: öngyilkos

Kiesett a kórház ablakán és szörnyethalt a Lukoil alelnöke

Veszélyes üzem Oroszországban milliomosnak, oligarcának lenni. Főleg, ha mindig nyitva tartják az ablakokat. Be kellene tiltani az egy emeletnél magasabb építményeken a nyílászáró nyithatóságát. Persze mint tudjuk az FSZB nem ismer lehetetlent, hallottunk már olyanról aki a bezárt ablakon keresztül ugrott ki. Véletlenül.

Újabb rejtélyes halál Putyin birodalmában, ahol az elit tagjai elég gyakran távoznak a túlvilágra idő előtt nem épp a saját akaratukból. A Lukoil alelnöke egy kórház hatodik emeleti ablakából zuhant ki. Az orosz rendőrség szerint öngyilkosság történt. Putyin birodalmában senki sem vehet biztosan semmit, mert a rendszer vélt vagy valós ellenfelei gyakran villámgyorsan távoznak az élők sorából. A Covid járvány idején azok az orvosok, akik bírálták a hatalom járvány kezelését, egymás után estek ki a kórházak ablakán. A 67 éves Ravil Maganov súlyos szívbeteg volt, és a rendőrség szerint azért lett öngyilkos, mert mellbevágta őt a diagnózis. Vagy az FSZB. A titkosszolgálat fellépése annál is valószínűbb, mert a második legnagyobb olajvállalatnak immár a második fontos embere tűnt el napokon belül. Alekszandr Szubbotyin alkohol függő volt, és egy csodadoktornál keresett a problémáira megoldást. Problémái villámgyorsan meg is oldódtak, mert meghalt – tisztázatlan körülmények között. Az orosz rendőrség nyomoz. Nem kétséges, hogy azt a magyarázatot fogják “bizonyítékokkal” alátámasztani, melyet a hatalom megrendelt. Oroszországban parancsra élnek és halnak nemcsak a közönséges földi halandók, de a vezető káderek is.

Csökken a kőolaj és a földgáz ára

Putyin a számításait Oroszország óriási nyersanyag készleteire alapozza. Az Ukrajnában folyó háború nagyon felértékelte ezeket, de az elmúlt napokban megindult a csökkenés a világpiacon. Miért? Mert az energiaválság megnövelte egy világméretű recesszió esélyét. Jelen pillanatban Észak Amerika, az Európai Unió és Kína a recesszió szélére került – más más okból. Recesszió idején jóval kevesebb olaj és földgáz fogy. A másik ok az árak mérséklődésére az, hogy az emberek elkezdtek takarékoskodni világszerte. A brit pénzügyminiszter külön azért elutazott Washingtonba, hogy egyeztesse az energiaválsággal kapcsolatos terveket. Az Európai Unió energia miniszterei szeptember 9-én egyeztetik az elképzeléseiket. Ursula von der Leyen asszony, a brüsszeli bizottság elnöke, “rendkívüli sürgősségi beavatkozást” ígér.

Közben pedig Putyin újra elzárta a gázcsapot: az Északi Áramlat 1 három napig nem ad gázt.

“Fel vagyunk készülve arra is, hogy az oroszok végképp leállítják a gázszállítást”

– írta Twitteren Olaf Scholz német kancellár.

Epstein ügy: a madám jó útra tért, de lehet, hogy felelnie kell a múltért

Ghislaine Maxwell Jeffrey Epstein barátnője volt a kilencvenes években amikor együtt szállítottak fiatal lányokat gazdag úriembereknek. Egy Karib tengeri szigeten rendeztek be találka helyeket, ahol a dúsgazdag urakat nem láthatta senki – csakis a kamerák!

A Vanity Fair szerint be voltak kamerázva a méregdrága találka helyek, ahol állítólag egy bizonyos Donald Trump éppúgy megfordult mint Bill Clinton. Ghislaine Maxwell megszerezte a pilóta engedélyt helikopterre, hogy senki se láthassa: kit szállít !

Jeffrey Epstein öngyilkos lett, de Ghislaine Maxwell vígan éldegél Bostonban

Legalábbis ezt derítette ki a Daily Mail, mely nem véletlenül érdeklődik a régi szép idők Madámja után. Ghislaine Maxwell ugyanis a lánya Robert Maxwellnek, aki a brit média királya volt egykor, majd titokzatos körülmények között a vízbe fulladt. Utolsó útját a Lady Ghislaine luxushajón tette meg. Ghislaine volt ugyanis a kedvenc lánya a titokzatos sajtó Cézárnak, aki karrierjét még a második világháború idején kezdte amikor a brit hírszerzés munkatársa lett az akkor megszállt Csehszlovákiában. Lady Ghislaine sem feledte a múltat: “Auschwitz diétát folytatok”- mondta New Yorkban azoknak, akik arról érdeklődtek, hogy már nem egészen fiatalon, hogy őrzi meg a karcsúságát?! Ghislaine Maxwell azt értette az Auschwitz diétán, hogy nem evett semmit!

Aztán lebukott Jeffrey Epstein: csak úgy szabadult az ügyész markából, hogy vállalta: az FBI informátora lesz! Ghislaine Maxwell pedig eltűnt. Ma Bostonban éldegél nála fiatalabb élettársával, és természetesen nem kíván emlékezni semmire sem.

Mások annál inkább: azok a “szex rabszolgák “, akiket a furcsa pár a dúsgazdag uraknak szervírozott továbbra is perelnek. Az a New York-i ügyész, aki a vádat képviselte volna Jeffrey Epstein ellen, azt ígérte: folytatják a pert! Itt kerül a képbe Ghislaine Maxwell. És azok a képek és videók , melyeket a kamerák rögzítettek a találka helyeken. Mind többen állítják: a zsarolás lehetett a furcsa páros milliárdos életformájának alapja. Jeffrey Epstein ugyanis nem volt sikeres a Wall Streeten – ahogy azt magáról híresztelte. Ghislaine Maxwell pedig nem volt dúsgazdag örökösnő hiszen édesapja a sajtó Cézár tönkrement. Viszont mindkettőjüknek volt telefonkönyve, melyben szinte mindenki benne lehetett, aki számított New Yorkban. Mint például egy bizonyos Donald Trump. Akiről Ghislaine Maxwell megvetően nyilatkozott akkoriban: “szegény Donald. Játssza itt a nagyfiút, de mindenki tudja, hogy csődbement. Nincs egy vasa sem!”  Ez a kilencvenes években volt. Azóta szegény Donald az Egyesült Államok elnöke lett, aki nyolc évig kíván a Fehér Házban maradni…

A negatív hungarikum – IV. rész

A 93 ezer négyzetkilométerhez, meg a 10 millió lakoshoz képest sok még az öngyilkosok száma is, nem csak az eddigi részekben felsorolt gyilkosságoké. Ez is árt az országimázsnak!

Százezer főre Magyarországon 19 öngyilkosság jut, magas ez a szám, a kísérleteké is. A magyar lakosság depressziós. A magyar fiatalok a legboldogtalanabbak a térségben. A magyarok lelki egészségének ügye nincs napirenden. A Nemzeti Lelki Egészség Stratégia nem készült el, amire a Kormány a WHO vizsgálata idején, 2014-től 2020-ig megvalósuló nemzeti programként hivatkozott. Tervezet van. Végrehajtás nincs. Az újraválasztott kormány nem foglalkozik a saját miniszterelnöke által kért és egy világszervezet (valamint a teljes hazai szakma) által határozottan megfogalmazott cselekvési javaslattal.

Nincs elmeügyi törvény. A Norvég Alap felfüggesztése megakadályozta a közösségi pszichiátria fejlesztését. A szakképzett pszichiáterek száma drámaian csökkent! A pszichoterápiai gyógykezelést az állam alig finanszírozza . Frosch (1990) szerint sokszor el sem dönthető a “normális” vagy “nem normális”. A társadalmi politikai siker és a bűnözés közötti vékony válaszfalat például Göringnél anyja, fia gyermekkorában jól jellemezte: “Herman nagy ember lesz vagy nagy bűnöző…” És ez másnál is előfordulhat, akár idehaza is!

A pszichiátriai osztályokra sok kórházban olyan betegek kerülnek, akik nem mentális betegek. Idős betegek ápolási feladatai, agresszív betegek felügyelete, télen a hajléktalanoknak átmeneti szállás biztosítása szakad gyakran a pszichiátria nyakába. A gyermek- és ifjúságpszichiátriai ellátás nem megoldott. A pszichiátriai ellátás elégtelen. Óriási a különbség szegények és jómódúak között. Míg utóbbiak igénybe veszik a kevés magánúton elérhető szolgáltatást, addig a szegényebbeknek sokszor a teljes elhanyagolás jut.

Kevés törődést kap a mentális jóllét, holott komoly rizikófaktornak számít a szorongás, a reménytelenség érzete, a kilátástalanság. Hazánkban a lakosság mentális egészsége az európai országok átlagához képest kifejezetten rossznak minősül. Az Egészségügyi Világszervezet 2016-os jelentése szerint nemzetközi összehasonlításban egyáltalán nem áll jól Magyarország: a WHO szerint Európában Magyarországnál csupán Litvániának rosszabbak az öngyilkossági mutatói.

Az ingyen hívható segélyvonalak régóta elérhetőek ugyan, de ma már a nap 24 órájában fogadják a hívást, és a segítségre várók jól érzékelhetően bátrabban nyúlnak a készülék után. „Havonta nyolcezer hívás érkezik, döntően bajban levő emberektől, 5–7 százalékuk pedig igazi öngyilkoshívás” – mondja Brandisz Éva, a Magyar Lelki Elsősegély Telefonszolgálatok Szövetségének alelnöke. Másfél évtizedes – önkéntesként szerzett – tapasztalata is alátámasztja, hogy „a hívó nem meghalni akar”.

Magyarország Alaptörvénye:  XX. cikk (1) Mindenkinek joga van a testi és lelki egészséghez. Jó lenne, ha ezt az ellátás biztosításáért felelős hatóságok is figyelembe vennék…

Ha ön is úgy érzi, segítségre lenne szüksége, hívja a krízishelyzetben lévőknek rendszeresített, ingyenesen hívható 116-123, vagy 06 80 820 111 telefonszámot! Kérjük, olvassa el ezt az oldalt! Amennyiben másért aggódik, ezt az oldalt ajánljuk figyelmébe.

A harmadik rész itt olvasható >>>

A második rész itt olvasható >>>

Az első rész itt olvasható >>>

Öngyilkos lett az egyik legismertebb dél-koreai popsztár

A Jonghyun művésznéven ismert fiatal előadó szén-monoxiddal mérgezte meg magát. A SHINee fiúzenekar vezető énekesére eszméletlenül talált rá szöuli szállodai szobájában hétfőn a rendőrség, amelyet a nővére riasztott, miután búcsúüzenetfel felérő sms-eket kapott testvérétől.

A 27 éves zenészt, polgári nevén Kim Dzsong Hjunt szívleállással kórházba vitték, de életét nem tudták megmenteni. A rendőrség megerősítette, hogy a zenész öngyilkosságot követett el.

Hátrahagyott búcsúlevelében a sztár a depresszióval vívott reménytelen küzdelméről számolt be. „Belül összetörtem. A depresszió, amely eddig csendesen emésztett, immár teljesen elnyelt” – írta.

A tűzhelyen megégett széndarabokat találtak egy serpenyőben, ami arra utal, hogy a popsztár szén-monoxiddal megmérgezte magát, ez a módszer az öngyilkosság bevett módja Dél-Koreában.

Jonghyun halálának hírére a rajongók mérhetetlen fájdalmuknak adtak hangot a közösségi médiában, több popsztár lemondta fellépését a gyász jeleként. A Facebookhoz hasonló kínai közösségi portálon, a Weibón az első számú téma volt hétfőn az öngyilkosság, a hírt 140 millióan osztották meg.

A fiatal előadó 2008-ban a SHINee vezető énekeseként lett híres, de azóta sikeres pályát futott be szólóénekesként és dalszerzőként is. A K-pop mintacsillaga volt tökéletes hangjával és kivételes tánctudásával. Soha nem hallatott magáról szerelmi kicsapongásokkal, drogozással vagy iszákossággal, amely több más pályatársa karrierjét kisiklatta.
Jonghyun zenekara egyik hajtómotorja volt az egész Ázsiát meghódító, de a világ többi részén is sok rajongót szerző újhullámos koreai popzenének, a K-popnak. A fiúbanda öt albumot adott ki, mindegyik nagy siker lett Dél-Koreában és külföldön, némelyik még az amerikai slágerlistákra is felkerült.

A teljesítményelvű koreai társadalomban óriási nyomás nehezedik az emberekre, különösen a sztárokra, az öngyilkossági ráta az egyik legmagasabb a világon. A K-pop csillagai különösen kimerítő felkészítésen esnek át, ügynökeik magánéletük legapróbb részletei fölött is szoros ellenőrzést gyakorolnak.

Texasi lövöldözés: agyonlőtte magát a merénylő

0

Önkezével leadott lövés végzett azzal az amerikai ámokfutóval, aki 26 embert megölt egy texasi baptista templomban – mondta Joe Tackitt Wilson megyei seriff a CBS-nek.

Tackitt a televízió hírműsorában megerősítette, hogy tűzpárbaj volt a lövöldöző és két felfegyverzett állampolgár között a vérengzést követő autós üldözés során.

“Több lövést is leadtak kölcsönösen – úgy vélem – az autópályán is, majd az elkövető autója elakadt. (…) Úgy véljük, miután a gépkocsi meghibásodott, az elkövető meglőtte saját magát” – mondta a seriff.

A dél-texasi Sutherland Springs templomában vasárnap délben lövöldözött az ámokfutó, halálos áldozatainak száma 26, a sebesülteké pedig meghaladja a harmincat. A támadó – egy egykori katona – tettének indoka egyelőre nem ismert.

FRISS HÍREK

A Független Hírügynökség kiadásai meghaladják bevételeinket.
A pártoktól független újságírás egyre nehezebb helyzetben van Magyarországon.

A hagyományos finanszírozás modelleket nem csak a politika lehetetleníti el, de a társadalmi kihívások is.

A fuhu.hu fennmaradásához, hosszútávú működéséhez, szerkesztőségünk rászorul támogatásotokra.
Segítségetekkel lehetőség nyílik arra, hogy munkánkat továbbra is az eddig megszokott színvonalon végezhessük tovább.

Ide kattintva megtalálod bankszámlaszámunkat!

NÉPSZERŰ HÍREK