Beoltottak is belehalhatnak

0
1425
Facebook

Még a beoltottak is belehalhatnak a Covid 19 fertőzésbe. Ez derül ki azokból a statisztikákból, melyeket Romániában tettek közzé. A Covid 19 járvány tombol az országban. A vírus halottainak a száma naponta 500 fölött van.

Több mint 140 ezer ember úgy kapta meg a vírus fertőzést, hogy már mind a két oltást megkapta. Közülük 1264-en haltak meg. Ez mindössze 0,02%. Szakértők azzal magyarázzák a halál eseteket, hogy a védőoltások egyre kevésbé hatnak az idő múlásával. A harmadik oltás beadásával Romániában késlekedtek, ez a kampány csak nemrég indult meg.

A harmadik oltás után is meg lehet kapni a vírusfertőzést, sőt bele is lehet halni: 21-en veszítették életüket ebből a kategóriából.

És nálunk?

Magyarországon nem tesznek közzé hasonló statisztikákat. Okkal. Romániában ugyanis csakis az Európai Unió által jóváhagyott védőoltásokat alkalmazzák.

Magyarországon viszont a kínai SinoPharm és az orosz Szputnyik V is szerepelt az oltóanyagok közül. Maguk a kínaiak is közölték, hogy hatvan év fölött a SinoPharm nem biztos, hogy védelmet nyújt. Márpedig ez a vírus által leginkább veszélyeztetett korcsoport.

Peking a hírek szerint a vezetők számára amerikai védőoltást vásárolt, de ezt az információt nem erősítették meg hivatalosan.

Mindenesetre érdekes, hogy Hszi Csinping elnök épp a járványra hivatkozva nem utazott el a környezetvédelmi csúcstalálkozóra a skóciai Glasgowba.

Ugyanerre hivatkozott Putyin orosz elnök is. Mindketten jócskán túl vannak a hatvanon: Hszi Csinping 67, Vlagyimir Putyin 69 éves.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .