Kezdőlap Címkék Manchester

Címke: Manchester

Manchesterben és Edinburghban is szavazhatnak a magyarok!

0

Kis lépés a kivándorolt százezreknek, de nagy lépés a Nagy-Britanniában élő magyaroknak – ezzel a hasonlattal kommentálta Ujhelyi István szocialista EP- képviselő a fejleményt, hogy Manchesterben és Edinburghban jövő tavasszal szavazhatnak a régióban élő, de magyarországi lakcímmel is rendelkező kivándorolt tízezrek. Az év elején ugyanis konzulátust nyílik e két városban.

 

A Nagy-Britanniában új életet kezdő magyarok tulajdonképpen csak Londonban tudták eddig elintézni adminisztratív ügyeiket. Sőt, ami régóta megoldásért kiáltott: a Fidesz választási törvényének értelmében, míg a határon túli magyarok levélben is voksolhatnak a választásokon, addig a kivándoroltak továbbra is csak személyesen tehetik ezt meg a külképviseleteken. Ez eddig a Manchesterben és főként az Edinburgh környékén élőknek jelentős többletterhet, utazást és kiadást jelentett, mivel egészen Londonig kellett zarándokolniuk, ha élni akartak alkotmányos jogukkal.

Jelenleg többszázezer, elsősorban családalapítás előtt fiatal hagyta el az országot, a magyar kormány nincs tisztában sem a pontos számukkal, sem a nagyobb kolóniák pontos helyével, sem valódi problémáikkal, bürokratikus nehézségeikkel – áll Újhelyi közleményében.

 

FRISS HÍREK

A Független Hírügynökség kiadásai meghaladják bevételeinket.
A pártoktól független újságírás egyre nehezebb helyzetben van Magyarországon.

A hagyományos finanszírozás modelleket nem csak a politika lehetetleníti el, de a társadalmi kihívások is.

A fuhu.hu fennmaradásához, hosszútávú működéséhez, szerkesztőségünk rászorul támogatásotokra.
Segítségetekkel lehetőség nyílik arra, hogy munkánkat továbbra is az eddig megszokott színvonalon végezhessük tovább.

Ide kattintva megtalálod bankszámlaszámunkat!

NÉPSZERŰ HÍREK