Kezdőlap Címkék Influenza

Címke: influenza

Az influenza védőoltás kifogyóban Franciaországban

“Ha nem jön újabb szállítmány a gyógyszergyárakból, akkor a gyógyszertárak 92%-ában nem lesz influenza elleni oltóanyag a hétvégén ” – közölte sajtóértekezletén a gyógyszerész szövetség elnöke.

5 millió embert oltottak be egy hét alatt. Ez a tavalyi egész éves influenza oltás fele! Franciaországban is azt hangsúlyozzák az orvosok és a hatóságok, hogy lehetőség szerint mindenki oltassa be magát az influenza ellen, mert ezzel csökkentheti a Covid-19 fertőzés esélyét. A veszély ugyanis az, hogy az amúgy is nehéz helyzetben levő kórházakat eláraszthatják a hagyományos influenza betegek, és így elvehetik a Covid-19 páciensek helyét, akik sokkal inkább rászorulnak az orvosok és ápolók figyelmére.

Épp ezért most 13 millió védőoltást rendelt a francia állam a tavalyi 11 millióhoz képest. Ezenkívül még plusz 1-2 millió védőoltás érkezhet más uniós országokból, de csak decemberben – mondta a gyógyszerész szövetség elnöke.

16 millió embert szeretnének beoltani

Ennyien szerepelnek a prioritási listákon: a 65 éven felüliek, a cukor betegek, asztmások, túlsúlyosok, terhes anyák stb.

Ezenkívül vannak még a magán egészségügy dolgozói: 319 ezer embert szintén be kell oltani a hagyományos influenza elleni szerrel.

2-6 millió ember kapja meg az influenzát évente Franciaországban, közülük körülbelül 10 ezren halnak meg. A Covid-19 járvány következtében eddig 33885 ember vesztette életét Franciaországban.

120 perc – 2018. január 31. 14:00

0

Halálra verte zárkatársát

Egy 17 éves fiatal halálra verte hasonló korú zárkatársát a fiatalkorúak szirmabesenyői börtönében. A bűnügy tavaly történt. A vádlott a sértettet többször ököllel fejen ütötte, majd miután földre került, többször bele is rúgott a fejébe. Az áldozat a veréstől kómába esett, két hónap múlva pedig meghalt. MTI

Terjed az influenza

Egy hét alatt megduplázódott az influenzaszerű megbetegedéssel orvoshoz fordulók száma. Január 22-28 között 31 350 ember fordult orvoshoz influenzaszerű tünetekkel orvoshoz, ami 85,9 százalékkal több beteget jelent. MTI

Visszavonta vallomását a Teréz körúti robbantás gyanúsítottja

Minden vallomását visszavonta a Teréz körúti robbantással vádolt fiatalember a büntetőperének első tárgyalásán a Fővárosi Törvényszéken szerdán. A vád szerint a huszonéves fiatalember 2016. szeptember 24-én késő este Budapesten a VI. kerület, Teréz körúton egy általa készített pokolgéppel életveszélyesen megsebesített két arra haladó rendőrjárőrt. MTI

120 perc – 2018. január 28. 16:00

0

Most tanárok tüntetnek a Kossuth téren

Elkezdődött a Tanítanék Mozgalom tüntetése a Kossuth téren. Korábban Szél Bernadett LMP-társelnök és a Magyar Liberális Párt politikusai is jelezték, hogy ott lesznek, az MSZP és a Párbeszéd pedig üdvözölte a tüntetést.

Marad az enyhe idő

A következő napokban többször lesz erős a szél, de marad az enyhe idő, többfelé 10 foknál is melegebb lehet. A hét második felében azonban jön a lehűlés, havazhat is.

Már 37 gyerek halt meg az amerikai influenzajárványban

2009 óta ez a legsúlyosabb járvány Amerikában. Megnőtt a kórházi kezelést igénylők száma is, ami azt is jelenti, hogy a halálos áldozatok száma tovább nőhet.

120 perc – 2018. január 28. 12:00

0

Egyre több helyen látogatási tilalom az influenza miatt

A járvány miatt látogatási tilalmat rendeltek el a Városmajori Szív- és Érgyógyászati Klinikán. Hasonló tilalom van Fejér megye összes kórházában, valamint a szolnoki Hetényi Géza kórház több osztályán.

Varga: senkit nem lehet kollektív bűnösséggel vádolni

Senki nem vádolhat kollektív bűnösséggel egy nemzetet, egy nemzetiséget, amelyik kormány ebben részt vesz, az az egyik legnagyobb bűnt követi el, mivel saját polgáraira támad – ezt mondta Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter Békásmegyeren, az onnan elhurcolt németekre emlékező rendezvényen. Szerinte egy nemzet létezik, amelyet nemzetiségei tesznek egésszé.

Nyolc nap után találtak túlélőkre az óceánon

Élve találták meg a Kiribati-szigeteken nyolc napja eltűnt komp hét utasát egy mentőcsónakban a Csendes-óceánon. Egy eszméletlen csecsemő is volt velük. Több mint egy hétig hánykolódtak az óceánon, élelem és víz nélkül.

Rendőrök razziáztak Putyin nagy ellenfelénél

Egy nappal azután, hogy megtiltották, hogy induljon az elnökválasztáson, rendőrök razziáztak Alekszej Navalnij irodájában, ahol egy ellenzéki tévécsatorna is működik. Navalnijék közben mára tüntetéseket szerveztek.

120 perc – 2018. január 24. 16:00

0

Trumpot is kihallgatná a vizsgálóbizottság

A Robert Mueller vezette bizottság, amely azt vizsgálja, hogy az oroszok mennyire avatkoztak bele az amerikai elnökválasztásba, ki akarja hallgatni Donald Trump elnököt is. Arra kíváncsiak, hogy visszaélt-e hatalmával és akadályozta-e a vizsgálatot. (Washington Post)

MSZP: A Stop Soros egy újabb, többmilliárdos hazugság

A párt szerint a Fidesz nem csak az 1300 menekült befogadásáról hazudott, hanem a Stop Soros törvénycsomagról is, hiszen a fideszes EP-képviselők is megszavaztak egy javaslatot, ami felszólítja a kormányokat, hogy működjenek együtt a menekülteket támogató civil szervezetekkel. (FüHü)

Jobbik: Fel kell függeszteni a Paks II beruházást

A párt közleményben szólítja fel a kormányt, hogy „ne kezdjen kampány ízű látszat munkálatokba” a Paks II beruházás kapcsán, az atomerőmű ugyanis biztonsági kockázatot jelent. (FüHü)

Megkezdődött az influenzajárvány

A megbetegedések száma átlépte a járványküszöböt, a figyelőszolgálatban részt vevő orvosok jelentései alapján az országban egy hét alatt 32,7 százalékkal többen, 16 850-en mentek influenzaszerű tünetekkel orvoshoz. A Fejér megyei kórházakban már látogatási tilalom van. (MTI)

FRISS HÍREK

A Független Hírügynökség kiadásai meghaladják bevételeinket.
A pártoktól független újságírás egyre nehezebb helyzetben van Magyarországon.

A hagyományos finanszírozás modelleket nem csak a politika lehetetleníti el, de a társadalmi kihívások is.

A fuhu.hu fennmaradásához, hosszútávú működéséhez, szerkesztőségünk rászorul támogatásotokra.
Segítségetekkel lehetőség nyílik arra, hogy munkánkat továbbra is az eddig megszokott színvonalon végezhessük tovább.

Ide kattintva megtalálod bankszámlaszámunkat!

NÉPSZERŰ HÍREK