Az influenza védőoltás kifogyóban Franciaországban

0
848
Flickr

“Ha nem jön újabb szállítmány a gyógyszergyárakból, akkor a gyógyszertárak 92%-ában nem lesz influenza elleni oltóanyag a hétvégén ” – közölte sajtóértekezletén a gyógyszerész szövetség elnöke.

5 millió embert oltottak be egy hét alatt. Ez a tavalyi egész éves influenza oltás fele! Franciaországban is azt hangsúlyozzák az orvosok és a hatóságok, hogy lehetőség szerint mindenki oltassa be magát az influenza ellen, mert ezzel csökkentheti a Covid-19 fertőzés esélyét. A veszély ugyanis az, hogy az amúgy is nehéz helyzetben levő kórházakat eláraszthatják a hagyományos influenza betegek, és így elvehetik a Covid-19 páciensek helyét, akik sokkal inkább rászorulnak az orvosok és ápolók figyelmére.

Épp ezért most 13 millió védőoltást rendelt a francia állam a tavalyi 11 millióhoz képest. Ezenkívül még plusz 1-2 millió védőoltás érkezhet más uniós országokból, de csak decemberben – mondta a gyógyszerész szövetség elnöke.

16 millió embert szeretnének beoltani

Ennyien szerepelnek a prioritási listákon: a 65 éven felüliek, a cukor betegek, asztmások, túlsúlyosok, terhes anyák stb.

Ezenkívül vannak még a magán egészségügy dolgozói: 319 ezer embert szintén be kell oltani a hagyományos influenza elleni szerrel.

2-6 millió ember kapja meg az influenzát évente Franciaországban, közülük körülbelül 10 ezren halnak meg. A Covid-19 járvány következtében eddig 33885 ember vesztette életét Franciaországban.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .