Az új Covid oltások  felére csökkentették a kórházi kezelés kockázatát

0
803
twitter.com

Az új vírusváltozatok, amelyek jobban képesek kikerülni az immunrendszert, nem véletlen. hogy az elmúlt hetekben nőtt a Covid-fertőzések és a kórházi kezelések száma.  A vírus súlyosbította azokat a nehézségeket, amelyekkel az egészségügyi ellátórendszereknek szembe kell néznie, amely már az influenza és a RSV vírus újjáéledése miatti terhelésnek is van kitéve.

Az RSV, vagyis a légúti syncytia vírus olyan sok kisgyermeket betegített meg idén ősszel, olyannyira, hogy az RSV miatt szorulnak legtöbben kórházi kezelésre. Az influenzajárvány több mint egy évtizede általában februárban tetőzik,  az idén megelőzi a Covid 19 miatt kórházba kerülők számát. Az „A” típusú influenza H3-nak nevezett altípusa az idősek körében is gyakoribb így az influenza miatti kórházi kezelések gyakorisága a CDC szerint. A Covid-fertőzéssel bekerülők száma ugyan alacsonyabb, mint az elmúlt két decemberben volt, de sajnos ez a szám is emelkedőben van.

Az RSV miatti heti kórházi kezelések száma a gyermekek körében a legmagasabb, amióta az Egyesült Államokban a Betegségellenőrzési és Megelőzési Központ megkezdte felügyeletét a 2018–2019-es szezonban.

Az előzetes becslések szerint október eleje óta nagyjából minden hetvenedik 6 hónapos és annál fiatalabb baba került kórházba.

Az USA már két rekorddöntési szezont élt át a Covid alatt, ami aránytalanul érintette az idősebb amerikaiakat, de az RSV és az influenza idei visszatérése azt jelenti, hogy a betegségek egy része az ország legfiatalabbjaira és családjaikra hárult. A legidősebb amerikaiak továbbra is rendkívül veszélyeztetettek a Covid 19 és az influenza okozta súlyos betegségekre.

„A Covid nem múlt el” – mondta Dr. Fiona Havers, a CDC fertőző betegségek specialistája.

„A kórházi kezelések még mindig nagy arányban fordulnak elő, különösen az idősebb felnőtteknél és a magas kockázatú betegeknél.”

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .