Kezdőlap Címkék Ikrek

Címke: ikrek

Mi van Putyin ikreivel?

Minden oroszok elnökének születésnapján ezen mereng az orosz sajtó merészebb része. A 68 éves Putyin birodalmában az elnök magánélete tabu. Amikor a Moszkovszkij Korreszpondent megírta, hogy Putyin Kabajevaval él együtt, akkor a lap napok alatt megszűnt – „pénzügyi nehézségek miatt”.

Alina Kabajeva, aki olimpiai aranyérmes tornásznő hosszú ideje együtt él Putyinnal, de az elmúlt másfél évben szó szerint eltűnt! Az ok: ikreket szült minden oroszok elnökének még áprilisban. Róluk természetesen nem lehet tudni semmit sem. A mama korábban Putyin pártjának parlamenti képviselője volt, de ez is megszűnt. Az orosz lapok ezért Kabajeva barátnőit kérdezgetik, de ők is csak annyit tudnak Oroszország koronázatlan cárnéjáról, hogy olykor gondol rájuk. Erre abból következtetnek, hogy szeretteik sírján olykor friss virágcsokrot találnak ezzel a felirattal: Alina. Márpedig nincs több ilyen nevű barátnőnk – mondja az a két tornásznő, akik az olimpiák idején a legjobb barátnői voltak Alina Kabajevanak, aki a hírek szerint egy ikerpárral ajándékozta meg Putyint.

Utolsó túlélők látogatása Auschwitzban

Somogyi Péter 11 éves volt és iker, ezért érdekelte Mengele doktort, a halál angyalát. Összes többi családtagja a gázkamrában végezte, de őket Mengele vizsgálta.

Ma sem tudja, hogy milyen kísérleteket végzett rajta a náci orvos, akit különösen érdekeltek az ikrek. A Deutsche Welle riporterének elmondta, hogy Birkenauból, a haláltáborból azért hozták át őket Auschwitzba, mert ikrek voltak.

1945 januárjában meglátta a szovjet katonákat, akik felszabadították a haláltábort. „Szörnyen fáztunk, nem volt semmi élelmiszer. Sokan ekkor haltak meg. Állandóan rettegtünk, hogy a nácik ellentámadást hajtanak végre. Csak két nap után nyugodtunk meg. Ma már sajnos sokan hajlamosak megfeledkezni erről mondván, hogy nem velünk történt. De itt történt, Auschswitzban.” – mondta Somogyi Péter a haláltáborban a német közszolgálati média riporterének.

Lea Roth bekerült a gázkamrába, de mégiscsak túlélte Auschwitzot. Hogyan?

„Kinyitottuk a csapot, és nem jött belőle víz. Megértettük, hogy végünk van! Sokan sírni kezdtek. Aztán vártunk a halálra, de nem következett be.

Jöttek az SS őrök és kihajtottak minket a gázkamrából. Később értettük meg, hogy miért. Egy gyerek csoport érkezett Birkenauból, őket akarták elgázosítani. A gyerekek zokogtak, de hiába. Mindenkit behajtottak a gázkamrába, ahol megölték őket. Még ma is hallom a sírásukat”

– emlékezett vissza Lea Roth a 75 évvel ezelőtti időkre amikor több mint 1,1 millió embert öltek meg Auschwitzban a holokauszt idején.

Putyinnak ikrei születtek?

Két fiút szült Moszkva egyik elit magánkórházában Alina Kabajeva olimpiai bajnok tornásznő, aki a helyi pletykák szerint az utóbbi években Putyin elnök élettársa lett.
2015-ben már egyszer elterjedt a hír, hogy egy svájci klinikán Putyin gyermekének adott életet.

A kórház egész emeletét kiürítették és személyesen a klinika igazgatója vezette le a szülést, melynél jelen volt egy kiváló olasz nőgyógyász professzor is. Ennek ellenére az ikreket csak császármetszéssel tudták a világra segíteni.

Mindez csak egy-két pletyka portálon jelent meg Oroszországban, ahol Putyin szerelmi élete szigorúan titkos államügynek számít. Alina Kabajeva állítólag már évek óta Putyin elnök élettársa, de erről soha semmi sem jelent meg hivatalosan Oroszországban. Annak ellenére sem, hogy a tornász olimpiai bajnoknőnek saját média csoportja van, melyet állítólag Putyin támogatásával szerzett meg. Az orosz elnök, akinek két lánya született nejétől, 2014-ben vált el. Putyin 66 éves, de jó formában van, mert rendszeresen sportol és nem iszik.

Alina Kabajeva 36 éves, nemrég ledoktorált sport tudományból. Témája testhezálló volt: hogyan neveljük a gyerekeket a ritmikus gimnasztikára? Alina Kabajeva május 12-én ünnepelte a születésnapját. Ebből az alkalomból legjobb barátnője köszöntötte „mint ragyogó sport csillagot hollywoodi mosollyal”! Irina Viner Aliser Uszmanov oligarcha neje. Uszmanov igen közel áll Putyinhoz, emiatt fekete listára is került az Egyesült Államokban és Nagy Britanniában.

Putyin hivatalosan utolsó elnöki periódusát tölti Oroszország élén, de kevesen gondolják azt, hogy nyugdíjba kívánna menni. Szóba került már az alkotmány reformja illetve az is, hogy Oroszországot egyesítsék valamiféle államszövetségben Fehéroroszországgal. Ennek lehetne az elnöke Vlagyimir Putyin. Aki most már fiú utódokkal is rendelkezik- ha hinni lehet a moszkvai pletykáknak, melyeket a londoni Daily Mail közölt.

IKREK

Cornstein nagykövet szerint találkozójuk végén azzal búcsúzott Orbántól Trump, hogy ők ikrek. Ezt nyilván Politikai gondolkodásukra, magatartásukra értette. Igaza volt.

Függetlenül attól, hogy született-e a találkozón bármiféle konkrét megállapodás – úgy tudni, nem született, nem is kellett születnie –, Orbán és Trump egymásra találása jelentőssé teszi a találkozót. Nincs ebből a szempontból jelentősége annak, hogy a visegrádi országok vezetői közül utolsóként jutott be Orbán Trumphoz. Tessék meghallgatni Cornstein nagykövet válaszait Krug Emiliának az Egyenes Beszédben.

A mai amerikai kormányzatnak nincs baja Orbánnal és társaival, akik közül Szijjártót kifejezetten meleg szavakkal méltatta a nagykövet. A második és harmadik Orbán-kormány idején az amerikai kormány volt az egyik leginkább kritikus nyugati partner – emlékszünk még Mark Goodfriend ügyvivőre? –, az európaiak ennél minden kötelezettségszegési eljárás mellett is óvatosabbak voltak. Mára megfordult a helyzet. Európa elfogadta a Sargentini-jelentést, az Európai Néppárt felfüggesztette Orbánt, Trump viszont úgy véli, hogy Orbán kitűnően végzi a dolgát.

Hibáztak az ellenzéki politikusok, amikor az elmúlt két évben még mindig azon örvendeztek, hogy Orbánt nem fogadják a Fehér Házban. Hibáztak az elemzők, akik szerint az amerikai kormányzat elsősorban amerikai kormányzat, és csak másodsorban Trump-kormányzat. Nem, az, hogy Bush és Obama idején nem nyílt meg Orbán előtt a Fehér Ház ajtaja, összhangban van azzal, hogy Trump idején viszont megnyílik.

Orbánnak igaza volt, amikor kezdettől Trumpra tett, hiszen Trump ugyanúgy szemben áll a második világháború utáni, a nemzetközi együttműködésre és bizalomra épülő világrenddel, mint ő maga. Trump ugyanúgy felrúg mindent, ami másoknak fontos, mint ahogy Orbán is ezt teszi. Igaza van Tamás Gáspár Miklósnak: ők egyaránt Európa ellenségei, és egymásra találásuk nekik siker, a kormánymédia joggal örvendezik, nekünk viszont elszomorító, de logikus tény.

FRISS HÍREK

A Független Hírügynökség kiadásai meghaladják bevételeinket.
A pártoktól független újságírás egyre nehezebb helyzetben van Magyarországon.

A hagyományos finanszírozás modelleket nem csak a politika lehetetleníti el, de a társadalmi kihívások is.

A fuhu.hu fennmaradásához, hosszútávú működéséhez, szerkesztőségünk rászorul támogatásotokra.
Segítségetekkel lehetőség nyílik arra, hogy munkánkat továbbra is az eddig megszokott színvonalon végezhessük tovább.

Ide kattintva megtalálod bankszámlaszámunkat!

NÉPSZERŰ HÍREK