Bréking nyúz, február 13. – Tudósítás a másik valóságból

0
405

A Fidesz-média kikérte magának a Fidesz-médiázást, miközben az Origo főszerkesztője ismét a 888-nak írt, a Pesti Srácok újságírója pedig hosszú pályafutása alatt még nem tapasztalt ahhoz hasonlót, amit „Gulyás Marciék” és az ellenzék előadott hétfő este. Alternatív hírösszefoglalónk következik.

Karácsony Gergely lesz az MSZP végzete az Origo szerint

„A teljes szétesés és a parlamenten kívüli lét felé száguld az MSZP Karácsony Gergellyel, aki egyetlen új szavazót sem hozott a pártnak az elmúlt hónapokban. Sőt, az utóbbi hetekben a pártot sorozatban hagyják el a szavazói és a politikusai is. …

Karácsony Gergely rálépett a gyurcsányi és a botkai útra, már ami az MSZP-hez való viszonyulását illeti. A zuglói polgármester neves elődeihez hasonlóan nagy ütemben veri szét a szocialista tábort, és mindezt nem csak a pártból kiszivárgó hírek támasztják alá. Mind a párttagság, mind a szocialista szavazótábor roppant megosztott és elégedetlen újdonsült miniszterelnök-jelöltjükkel. Az elégedetlenség és a bizalmatlanság egyébként teljesen érhető, mivel Karácsony eddig mindegyik politikai közösséget elárulta, ahová éppen tartozott. Ráadásul a szocialisták azt is közelről látják, hogy Karácsony polgármestersége Zuglóban bizonytalanságot és zavaros pénzügyi botrányokat hozott.” (Origo: Lázong az MSZP: Karácsony Gergely elindította a megszűnés felé a pártot)

Bayer Zsolt Juhász Péterről a Magyar Időknek

„Az első és legfontosabb, hogy szegény Juhász Péter, aki most éppen a búsuló juhászt játssza – „Utószor látlak én, szivem szép tavasza! / Utószor szólt itten furulyám panasza; / Utószor ölellek, utószor csókollak, / Örökre elmegyek, örökre itt hagylak!” – így valahogy, csak a mi Juhászunk nem egy afféle szimpla kis juhász, holmi Kukorica Jancsi, de nem ám, ő mindeközben feldobja magát kicsike fűvel, és tejjel-mézzel folyó Kánaánt ígér a népnek, szóval ez a mi Juhászunk azonnal „Fidesz-médiázni” kezd.

Annyira szánalmasak vagytok már ezzel! Itt hivatalos iratokról van szó, amelyek kikerültek a Borshoz. Ez a történet innen kezdődik, a Fidesz-médiázás csak egy nyomorult műpolitikus első, utolsó és köztes reakciója. Ezeknek mindenről ez jut eszükbe, pontosabban az eszük helyébe.” (Magyar Idők: Búsuló Juhász)

Az Origo főszerkesztője a 888-nak a migránsokról és a francia iskolarendszerről

„Mintha nem lenne elég baja a francia közoktatásnak, a legújabb elmebetegséggel traktálja a francia oktatási minisztérium az országot. Elzavartak egy tanárt, mert a Bibliából olvasott fel részleteket. …

A (még egyszer: magát ateistának valló) tanár hiába bizonygatta, hogy szó sem volt vallási propagandáról, ő tiszteletben tartja a köztársaság világi követelményeit – egyszerűen csak érdekes történeteket olvasott fel a Bibliából. A védekezését nem fogadták el. …

A baloldali bukott miniszterből elnökké lett Macronnal elég barátságos L’Express címlapon foglalkozik a tűrhetetlen francia iskolarendszerrel. A toulouse-i Gallieni iskoláról írtak tízoldalas beszámolót. Hogy milyen borzalmas a helyzet, mutatja, hogy az újságírók legfeljebb abban reménykedtek, hogy azért találnak öt-hat olyan pedagógust, akik hajlandó névvel is nyilatkozni az elviselhetetlen körülményekről, esetleg hagyják magukat lefényképezni. Nem ötöt-hatot találtak. Hatvanat. Mert már úgy érzik, nincs vesztenivalójuk.” (888.hu: Kidobták a tanárt, mert a Bibliából olvasott fel részleteket)

A Pesti Srácok leváltaná az ellenzéket

„Ha nem szavaznak ránk, mehetünk vissza a balettbe ugrálni” – tegnap ez volt az egyetlen, amiben a demokratikus ellenzék képviselői azonnal közös platformra jutottak a Jobbik jelöltjével egy belvárosi fórumon. Nem derült ki, hogy az MSZP-nek, LMP-nek most éppen ki a szponzora, Juhász Péter kinek adja el magát, avagy ebbe is belezavarodik.

Bő húsz éve vagyok újságíró. Láttam politikust beszélni többet a kelleténél. Gyurcsány is megvolt, amint azt gyakorolta, hogy keze merre remegjen. … Vona Gábort is nézhettem már négy másodpercig őszintének. Szóval ismerjük a palettát.

De tegnap valóban meglepődtem. Az egyik belvárosi választókörzetben zajlott a „legesélyesebb ellenzéki jelöltet kiválasztó vita”. Gulyás Marci konferált. Sok hülyeséget csináltam már négy évtizedes fennállásom alatt, mégis, tartok tőle, hogy ennek a rendezvénynek a megtekintése volt az egyik legagyfárasztóbb döntés.” (Pesti Srácok: Váltsuk le az ellenzéket!)

A Lokál ügyesen összekombinálta a Juhász-ügyet a plakát-üggyel és Vona Gáborral

„Juhász Péter nőverési ügye nem ütötte meg az ellenzéki média ingerküszöbét, azonban nagyot megy a mai nap folyamán egy plakátvásárlási ügy, melyben azt állítják, hogy legutóbbi kampányával a Fidesz kijátszotta a törvényi szabályozást. Egy gond van csak: egy szó sem igaz az egészből. …

Még az sem menti a portált, hogy a Jobbik – kicsit elsietve a dolgot – kiadott egy közleményt, melyben szintén ezeket a butaságokat veti a Fidesz és a JCDecaux szemére. Nyilván leadták a drótot a baráti szerkesztőségből a friss munícióról. Ez a töltény azonban besült. Lehet, hogy Vona Gábornak kevesebbet kellene cukiskodnia, és többet foglalkozni a törvényekkel, ami egyébként országgyűlési képviselőként a feladata lenne.” (Lokál: Plakát ügy: A Fidesz betartotta a törvényeket)

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .