Bréking nyúz, 2018. április 29. – Tudósítás a másik valóságból

0
1261
Forrás: wikipedia.org

Hosszú hétvége ide, négynapos pihenés oda – a másik valóság szorgalmasan ellátja megfelelő olvasnivalóval kedves olvasóit. Soros továbbra is slágertéma, de értesülhetünk arról is, hogy a migránsokat még a migránssimogató politikusok irányította országokban sem látják szívesen. A Jobbik nem is épített volna kerítést, és képzeljék el: Soros is készített listát!

 

Pesti srácok:  Novák Előd: A Jobbik nem építette volna meg a határkerítést

Novák Előd, egykori jobbikos parlamenti képviselő vasárnap reggeli Facebook-bejegyzésében azt írta: történelemhamisításhoz nem szeretne asszisztálni, ezért most, a választások után úgy korrekt, ha tisztáz valamit, önkritikával is élve. „Még a részvételemmel működő Jobbik-elnökségben valóban felmerült a határkerítés ötlete 2015 júniusában, de a vezetőség elvetette,

így a Jobbik sosem javasolta azt, amit a Fidesz-kormány egy-két hónapra rá megcsinált.

Novák Előd bejegyzésében kifejti, az ötletet valóban felvetette Toroczkai László, ám az elnökség nem támogatta a javaslatot. A pártvezetésünk a »tűzparancs« szintjén kezelte a kerítés javaslatát, amit elvetett, mondván: abszurd egy újabb vasfüggöny, ilyet az EU-ben nem lehet. E kishitűséggel szemben pedig a kormány megcsinálta.”

Origo: Az európaiak szerint nem működik a migránsok integrációja

Az Európai Bizottság felmérése szerint a bevándorlók beilleszkedése többségében sikertelen volt az EU kulcsfontosságú tagállamaiban – írja a Westmonsterre hivatkozva az Origo. (A forrásról annyit érdemes azért tudni, hogy az amerikai szélsőjobbos Bretbar-ra hajaz, s a Brexit egyik atyja, az euroszkeptikus Nigel Farage egykor sajtófőnöke által főszerkesztett portál.)  A felmérés szerint a németek 63, a svédek 73, a franciák 64 és az olaszok 63 százaléka gondolja ezt, amiből a Westmonster és az Origo arra a következtetésre jut, hogy ez az újabb példa arra, hogy az európai elit döbbenetes módon elszakadt a kontinens polgárainak gondoltvilágától.

A lap szerint a felmérés kalapácsütést jelent a nyílt társadalom ideológiájára.

Echo TV: Soros György alapítványa listázta az EP-képviselőket

Thomas Vermes az ABC Nyheter norvég internetes hírportál újságírója részletes cikket szentel a Soros György által alapított Open Society által megrendelt tanulmánynak, amely az Európai Parlament velük szimpatizáló képviselőiről szól. Kiemeli, hogy a magyar kormány azért támadta a magyar születésű, amerikai pénzügyi befektető és spekuláns, Soros Györgyöt és az általa alapított Open Society alapítványt, mert az „politikai aknamunkát” folytat a magyar kormány ellen. Az Open Society-től egy olyan anyag szivárgott ki, amely értékeli az Európai Parlament képviselőit, és amely a 751 képviselőből 226-ot tekint „megbízhatónak”.

A brüsszeli Kumquat Consulting készítette a felmérést a 2014-es európai parlamenti választások után.

Vermes szerint a dokumentum azt bizonyítja, hogy az Open Society milyen kiterjedt lobbitevékenységet folytat Brüsszelben.

A svéd baloldali Vänsterpartiet (Baloldal) EP-képviselője Malin Björk Vermes megkeresésére megerősítette, hogy 2016 óta tud arról, hogy szerepel a listán, és ezt jónak tartja, mert azokért az értékekért küzd, mint az Open Society, ám kiemelte, hogy helyesebb megfogalmazás lenne, hogy „szövetségesek a demokrácia, a jogállamiság, a nyitottság és az emberi jogok kérdésében”.

888.hu: Stop Soros Ausztriában is

Nagyon úgy tűnik, hogy Soros Györgynek és az érdekeltségeinek semmi keresni valója sincs Ausztriában – írja a portál, amely emlékeztet arra, hogy az osztrák alkancellár egy tévévitában már beszélt Soros ténykedéséről az illegális bevándorlás pártolása kapcsán. Mint Heinz-Christian Strache fogalmazott:

Soros György támogatása a bevándorlók Európába juttatása kapcsán nem pletyka, hanem tény”.

Mindezt annak a Christian Kernnek, az osztrák szocdemek vezető politikusának mondta, aki ki sem látszódik a migránssimogatásból. Ugyanakkor az alkancellár mellett mások is elkezdték pedzegetni Soros nevét. Az osztrák Heute című lap csütörtöki tudósítása szerint Bécsben azon morfondíroznak, hogy megtiltsák a Soros-egyetemnek, hogy az osztrák fővárosban campust létesítsen. A kezdeményezés mögött az Osztrák Szabadságpárt, az FPÖ áll. A párt bécsi vezetője, Johann Gudenus azt mondta:

a magyar kormányfő által is bírált tőzsdespekuláns budapesti egyeteme egy baloldali ideológiába mártott káderkeltető gép”.

Ezért mindent megtennének annak érdekében, hogy a városvezetés megakadályozza az intézmény bécsi letelepedését.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .