Botka az európai szintű önkormányzati rendszer helyreállítását ígéri

0
798

Az MSZP miniszterelnök-jelöltje Lengyel Róbert független siófoki polgármesterrel találkozott.

A város Fő terén tartott sajtótájékoztatón Botka azt mondta, hogy ez, valamint a Fidesz által elvett jogok visszaadása a helyi közösségeknek fontos eleme a párt programjának.

Botka szerint a saját hatalmán kívül semmiféle autonómiát nem tűrő Fidesz az elmúlt hét évben megtépázta a rendszerváltás után konszenzussal kialakított önkormányzati rendszert, önkormányzati jogokat, és

romlottak a korábban a helyi közösségek által ellátott, de mostanra államosított közszolgáltatások.

Botka a legnagyobb helyi, egyben országos problémának nevezte a szakemberek elvándorlását.

„Az elmúlt években több mint félmillió magyar ember hagyta el Magyarországot, mert azt nem találta élhetőnek.”

Szerint a szakemberhiány a nyári szezonban Siófok működőképességét veszélyezteti, az egyik legnagyobb gond az orvoshiány. Megjegyezte, tavaly több orvos távozott Magyarországról, mint amennyi orvostanhallgató kézhez vehette a diplomáját. Céljuk, hogy kormányváltással ezen is változtassanak.

Beszélt arról is, , hogy országjárása keretében szerdán Kishantosra is ellátogatott. Azt mondta, amit az ottani mintagazdasággal tettek, az a „fideszes agresszió és harácsolás”, valamint a civil kurázsi szimbólumává vált azáltal, hogy több tucat kiváló szakember szembeszállt a hatalommal, mozgalmukhoz kétszáz civil szervezet csatlakozott. Ők a biogazdaságban hisznek, és megértették, kormányváltásra van szükség ahhoz, hogy egy fenntartható mezőgazdasági modellt tudjanak kiépíteni – mondta.

Az MTI kérdésére, miszerint a jobbikos hátterű Lengyel Róberttel való találkozása jelenti-e azt, hogy az MSZP választási együttműködésre készül a Jobbikkal, azt mondta:

Siófok független polgármesteréhez érkezett,

vele beszélt arról, hogy a kormányváltás után miniszterelnökként helyre akarja állítani Magyarországon az önkormányzati rendszert.

„Más pártpolitikai kérdést nem tárgyaltunk, mert független polgármesterrel nem lehet pártpolitikai kérdéseket megtárgyalni”

– mondta.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .