Sziget: kevesebb volt a bűncselekmény, 208 ember került kórházba

0
783

16 százalékkal kevesebb volt a bűncselekmény az idei, 25. Sziget fesztiválon, mint tavaly. A Honvédkórházban idén 208 fesztiválozót láttak el.

Fotó: KTG

A BRFK a honlapján azt írja, a fesztivál külső rendőri biztosításának fő feladata idén az volt, hogy kiszűrjék az előre nem várt eseményeket.

Külföldi rendőrök is voltak a Szigeten,

a német, francia és brit rendőrök részt vettek a rendezvény biztosításában, valamint a külföldi látogatók problémáinak kezelésében.

Azt írják, a legjellemzőbb bűncselekmény a lopás és a kifosztás volt, főleg sátrakból vitték el a szórakozók értéktárgyait. Előfordult olyan eset is, amikor éjjel, a sátor oldalát kivágva loptak.

A nyolc nap alatt 45 embert fogtak el a rendőrök. A fesztiválnak mintegy 450 ezer látogatója volt.

MTI Fotó: Mónus Márton

A Honvédkórház az MTI-vel azt közölte, 2015-ben 192, tavaly 230, idén 208 embert láttak el. Több mint 90 százalékukat az ellátás és néhány órás megfigyelés után elengedték.

Idén a legsúlyosabb eset egy epilepsziás rohamot kapott férfi volt.

A legtöbb sérülés zúzódás vagy végtagtörés volt, de előfordultak allergiás, tüdőgyulladásos betegek,

illetve többeknek amiatt volt szükségük orvosi segítségre, mert otthon felejtették rendszeresen szedett gyógyszereiket. A legfiatalabb ellátott fesztiválozó 17, a legidősebb 63 éves volt.

A kórházba vittek ötöde volt magyar, chilei és új-zélandi is volt köztük.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .