Berkecz készítette a Karácsonyt kompromittáló hangfelvételt

0
2494

Berkecz Balázs az Együtt alelnöke elismerte, hogy ő készítette azt a felvételt, amelyen Karácsony Gergely trágár kifejezéseket is használva arról beszél, hogy megbánta, amiért elvállalta a Párbeszéd miniszterelnök-jelöltségét. (Karácsony azóta az MSZP miniszterelnök-jelöltje.)

Berkecz ugyanakkor a Magyar Nemzetnek nyilatkozva tagadta, hogy a felvétel kiszivárogtatásához köze lenne. Mint mondta „a felvételt még múlt pénteken a saját Facebook oldalán publikálta kevesebb mint 10 percig, de mivel felismerte, hogy a Párbeszéd és az Együtt pártok közötti szövetség felmondása miatti csalódottság vezette csak, így azt azonnal törölte.”

A felvétel ezt követően egy blogon jelent meg, amihez – Berkecz állítása szerint – neki nincs köze.

Az Együtt Etikai Bizottsága kivizsgálja az ügyet, a vizsgálat végeztéig Berkecz – aki bocsánatot kért Karácsony Gergelytől – felfüggesztette elnökségi tagságát.

A Karácsony Gergelyre nézve nem túl hízelgő felvételről a Független Hírügynökség is beszámolt, egy másik cikkünkben pedig elsőként, igaz, csak Berkecz keresztnevét említve, nevesítettük is a felvétel készítőjét.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .