Karácsony: a f@szért hagytam magam rábeszélni

0
993

„Alapvetően az az érzésem, hogy a f@szért hagytam magam rábeszélni erre a miniszterelnök-jelöltségre” –  ez a szöveg hallható azon a felvételen, amely a Karácsony Gergely és ami mögötte van nevű blogon hallható.

A rövid, ám sokatmondó felvétel feltehetőleg hétfőn készült, s nem kizárt, hogy az akkor még választási szövetségesként számon tartott Együttel közös elnökségi ülésen rögzítette valaki.

Karácsony mindehhez még hozzáteszi, hogy van neki enélkül is elég dolga,

“van egy fő állásom, ami önmagában egy kib****** politikai stressz,”

A felvétel még hétfőn készülhetett, azóta sok víz lefolyt a Dunán, kiderült például, hogy a Párbeszéd és az Együtt külön folytatja. Olyannyira, hogy Karácsony Gergely épp tegnap, az MSZP programbemutató nagygyűlésén „jelentkezett be” a szocialistáknál azzal, hogy „döntsétek el, mi a tervetek velem.”.

Azóta kiderült: az a tervük vele, hogy ő legyen a miniszterelnök-jelöltjük.

Ez persze még tényleg csak terv, amit a szocialisták illetékes szerveinek is jóvá kell hagyniuk. Mindenesetre most, vasárnap délután jó esély látszik arra, hogy a párt vezető testületei jóváhagyólag tudomásul veszik és elfogadják Molnár Gyula pártelnök ajánlását, és Karácsony Gergely hivatalosan is az MSZP miniszterelnök-elöltje lehet.

Nem véletlenül írtuk, hogy mindez vasárnap délutánra érvényes. Hétfőn már egy másik nap lesz, a keddről nem is beszélve.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .